Ruska vojska ušla u Ukrajinu! Putin priznao odmetnute Ukrajinske regije i tamo poslao vojsku i tenkove!

0 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je u ponedjeljak dvije odmetnute proruske regije na istoku Ukrajine i potom zapovjedio ruskoj vojsci da odmah ondje krene u “operaciju očuvanja mira”, što je izazvalo oštre osude zapada i pojačalo strahove da je rat na pomolu.

Zasad je nejasno hoće li ulazak ruske vojske u samoproglašene republike značiti i početak invazije na Ukrajinu. Još nije poznato kakva će biti brojnost ruskih ‘mirovnjaka’ i kakva će im biti zadaća. Odluka ruskog predsjednika Vladimira Putina da pošalje vojsku u odmetnute ukrajinske regije za sada ne predstavlja daljnju invaziju koja bi izazvala sankcije šireg spektra, ustvrdio je u utorak neimenovani dužnosnik administracije američkog predsjednika Joea Bidena.

No, SAD se koordiniraju se sa saveznicima i u utorak će najaviti nove sankcije Rusiji, u odgovoru na odluku Moskve da prizna nezavisnost dviju odmetnutih ukrajinskih regija i tamo pošalje svoju vojsku, kazali su u ponedjeljak američki dužnosnici.

Priznanje dviju istočnih ukrajinskih pokrajina osudili su i hrvatski premjer Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman ističući da je to grubo kršenje teritorijalne cjelovitosti Ukrajine, donosi HRT.

izvor: Kroativ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %