Rusi noćas dronovima i raketama opet napali Kijev i okolicu. Napadnuta i najnaseljenija gradska četvrt

0 0

Nakon noćnih raketnih napada ruske vojske na elektroenergetsku infrastrukturu glavnog ukrajinskog grada Kijeva, dolazi do ubrzanih isključenja struje. O tome je u ponedjeljak, 2. siječnja, kazao gradonačelnik toga gradae Vitalij Kličko.

Rusija gađa kritičnu infrastrukturu Ukrajine u nizu napada bespilotnim letjelicama na Kijev i regiju koja ga okružuje, rekli su u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici, u drugoj noći žestokih napada na glavni grad Ukrajine, objavio je jutros Novi list (NL).

Guverner kijevske regije Oleksij Kuleba objavio je u aplikaciji za razmjenu poruka Tekegram slijedeće, “Bučno je u regiji i u glavnom gradu: noćni napadi dronovima”.

“Rusi su pokrenuli niz napada bespilotnim letjelicama (iranske proizvodnje) Šahid. Ciljaju objekte kritične infrastrukture. Na djelu je protuzračna obrana”, dodao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je 19-godišnji mladić ozlijeđen u eksploziji u okrugu Kijeva i da su sve službe na terenu. Kazao je da je mladić prevezen u bolnicu nakon što su krhotine drona pale na cestu u okrugu Desnjanskij na sjeveroistoku Kijeva i oštetile obližnju zgradu. Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu informaciju, navodi NL.

Okrug Desnjanskij, smješten na lijevoj obali rijeke Dnjepar, uglavnom je stambena četvrt i najnaseljenija četvrt glavnog grada.

Prema navodima gradske vojne uprave, sustavi ukrajinske protuzračne obrane oborili su 16 zračnih objekata iznad Kijeva u prvim satima drugog dana nove godine.

Regionalno vojno zapovjedništvo Ukrajine na istoku zemlje priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili i devet bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje iznad regija Dnjepropetrovsk i Zaporožje u prvim satima ponedjeljka.

izvor: geopolitika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %