RUSI LOME ZUBE NA UKRAJINI: Iz inozemstva se vratilo više od 66.000 Ukrajinaca da brani zemlju

0 0

Ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov rekao je da su se 66.224 Ukrajinca vratila iz inozemstva kako bi se priključili borbi protiv ruske invazije koja je je usmjerena na potpuno opkoljavanje Kijeva i Harkiva.

On je naveo da je riječ o još 12 borbenih i motiviranih brigada, javlja Reutesr.

– Toliko ljudi se vratilo iz inozemstva da brani svoju zemlju od horde. Ukrajinci, mi smo nepobjedivi – poručio je Reznikov u online poruci.

Moskovska ofenziva ulazi u deseti dan uz zračnu podršku i rusku upotrebu visokopreciznog oružja, navodi se u izvještaju ukrajinskih snaga. Ruski vojnici i dalje pokušavaju doći do administrativnih granica regija Luhansk i Donjeck kako bi uspostavili kopneni koridor iz anektiranog Krima do separatističkih područja.

Očekuje se da će se treći krug pregovora između Ukrajine i Rusije u Bjelorusiji desiti ovog vikenda. Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da, iako su posljednji pregovori bili iznenađujuće konstruktivni, Ukrajina neće ispuniti teške zahtjeve Rusije.

– Predsjednik Volodimir Zelenski neće napraviti ustupke koji bi na bilo koji način mogli degradirati našu borbu za teritorijalni integritet i slobodu – rekao je on.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %