Radikalni bot SDA Jasmin Mulahusić završio u Izvještaju State Departmenta: U toku je istraga protiv njega, profile na društvenim mrežama koristi za napade!

0 0

Jasmin Mulahusić, radikalni bot SDA koji se dovodi u vezu s terorizmom, završio je u izvještaju State Departmenta zbog niza prijetnjih upućenih građanima Bosne i Hercegovine, a prije svega novinarima.

U izvještaju se navodi da je Mulahusić prijetio sekretarki BH novinara Borki Rudić i novinaru UNA TV Slađanu Tomiću putem svog Facebook profila.

“Mulahusić je uhapšen u BiH zbog širenja mržnje, nacionalne i rasne netrpeljivosti”, navodi se u Izvještaju te se dodaje da su se na spisku njegovih žrtava našli i novinari Selma Fukelj i Almedin Šišić te da je Šišiću još prijetio Semir Fruška iz Travnika.

Ističe se da su svi incidenti prijavljeni policiji.

“Tužilaštvo BiH je u procesu istrage protiv Mulahusića koji je nastavio koristiti svoje naloge na društvenim mrežama kako bi napadao novinare i medijske kuće širom zemlje”, piše u Izvještaju.

Podsjećanja radi, Tužilaštvo BiH tražilo je da se radikalnom botu SDA, koji se dovodi u vezu s terorističkim grupama, odredi mjera pritvora, ali je Sud Bosne i Hercegovine odbio taj zahtjev čime je direktno preuzeo na sebe svu odgovornost za krivična djela koja čini Jasmin Mulahusić.

Treba istaći da je Mulahusić jedna od glavnih uzdanica smijenjenog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića (SDA) koji je zbog kriminala i povezanosti s kriminalnim grupama završio na američkoj crnoj listi.

Mulahusić je iz Luksemburga organizirao proteste podrške pred Sudom BiH kako bi se Mehmedagić pustio na slobodu nakon policijske akcije u kojoj je uhapšen zbog falsifikovanja fakultetske diplome. Na proteste mahom su se odazvali članovi i simpatizeri SDA.

Očekuje se da Tužilaštvo BiH uskoro poduzme konkretne korake vezane za Jasmina Mulahusića, a Sud BiH da radi u skladu sa zakonom umjesto po molbama kadrova SDA koji su povezana s kriminalnim grupama.

(PRESS)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %