Prvi sudionici kanadskog konvoja za slobodu stigli su pred zgradu parlamenta u Ottawi. Dio grada blokiran!

0 0
--

Prvi sudionici kanadskog konvoja za slobodu stigli su pred zgradu parlamenta u Ottawi. Zgrada se nalazi na obali rijeke, koja dijeli Ontario i Quebec. Policija je neke mostove zatvorila djelimično, a neke potpuno, kako bi onemogućila kretanje konvoja.
Još se ne zna točan broj sudionika, jer su im se u hodu pridruživali i građani sa osobnim automobilima, ali prema nekim procjenama stiže preko 50 000 osoba. Najduži dio konvoja, koji je krenuo iz Vancouvera, dva dana pred dolazak dosegao je preko 100 km.
Glavni protest se očekuje danas, a treba se nastaviti namjanje tjedan dana.

22.1. 2022.g. u Kanadi je krenuo Konvoj za slobodu.
Organizirali su ga vozači kamiona u suradnji sa brojnim udrugama u znak protesta protiv obaveznog cjepljenja.
Pridružile su im se udruge medicinskih sestara i policajaca, a podršku im je pružio i premijer Alberte.

 

Go Found kampanja prikupila je preko 3,4 milijuna dolara za pokrivanje troškova, ali kanadski premijer Trudeau pokušava naći načina da blokira isplatu.

Konvoj ide iz nekoliko pravaca, pokrivajući cijelu Kanadu, a kreće se prema Ottawi. Priključit će im se i vozači kamiona iz SAD-a, koji su najavili blokadu granica, ukoliko im se zabrani ulazak u Kanadu. Kamere koje omogućuju direktni prijenos iz nekih kamiona, bilježe i po 3000 pregleda u isto vrijeme.

Kamionski prijevoz je žila kucavica sj. Američkog kontinenta. Smanjenje kamionskog prometa direktno uzrokuje nestašicu najosnovnijih namirnica na svakodnevnoj bazi.

Kanadski premijer Justin Trudeau se povukao u petodnevnu izolaciju, nakon što je “saznao da se izložio COVID-u”. Zanimljivo je da je do tog saznanja došao nakon što su čak TRI konvoja od nekoliko tisuća kamiona došla nadomak glavnog grada Kanade – Ottawa. Jedan od konvoja je većinom sastavljen od vozača kamiona iz SAD-a, koji su nesmetano prešli granicu i nastavili na sjever, kako bi se kod grada Kingston priključili kanadskim kolegama.

Još je zanimljivije da, prema uputama kanadske zdravstvene organizacije, cijepljene osobe ne trebaju ići u samoizolaciju.

Trudeau sve češće zarađuje epitet kukavice od svojih sugrađana. A o ovome će se kanađani sigurno još raspisati.

Izvor: Mirnes Ajanović za BiHnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %