PROCURIO VIDEO: Pogledajte kako Zoran Čegar prijeti novinarki: “Znaš li ti sa kim se igraš glupačo jedna, četnikušo, grkljan ću ti iščupati”

0 0

Zoranu Čegaru, šefu Uniformisane policije FBiH, počelo je suđenje na Općinskom sudu u Dubrovniku za krivično djelo prevare, o čemu je CIN ranije pisao.

CIN je početkom ove sedmice objavio da je Čegar dio imovine u BiH stekao na nezakonit način. Novinari su otkrili da je u posljednjih 20 godina trgovao brojnim nekretninama: kućama, apartmanima i zemljišnim posjedima u BiH i Hrvatskoj, a u njegovom posjedu su bili i: brojni automobili, brodice, motocikli i motorne sanke. Često je trgovao bez novca, razmjenjujući svoje i tuđe nekretnine i vozila. Njegovi partneri to žargonski nazivaju “trange-frange” poslovima.

Čegar je danas vlasnik: luksuzne vile i višespratne kuće u Sarajevu, apartmana na Bjelašnici i u Neumu te golemih zemljišnih posjeda sa nekoliko objekata na Nišićkoj visoravni. Dio nekretnina nije uknjižio jer su izgrađene bez građevinskih dozvola. Imanje na Baricama i Nišićima kod Sarajeva stekao je koristeći se fiktivnim ugovorom i falsifikovanim dokumentima.

Novinari CIN-a su ispred Suda zatražili od Čegara komentar. On je burno reagovao, nasrnuvši na novinarku: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Ovo nije prvi put da policajac Čegar prijeti novinarima CIN-a. On je tokom istraživanja u kratkom telefonskom razgovoru odbio razgovarati uz prijetnje i psovke. Aludirajući na svoj položaj, rekao je da su ga o novinarskim kretanjima i radu “obavještavali razni ljudi”. “Ja sve znam, ne radim ja u trafici!”

Novinarska ekipa CIN-a uspjela je snimiti nasrtaje i vrijeđanja Zorana Čegara.

Oni su se ovim povodom oglasili i na svojoj Facebook stranici:

– Zoran Čegar: čovjek sa dozvolom za nošenje oružja, ime u brojnim disciplinskim prijavama, glavni junak snimaka nasilništva u plavoj uniformi sa epoletama je drugi put prijetio novinarima CIN-a!

DRUGI PUT!

Drage institucije, znamo da do sada niste reagovale, ali sada očekujemo da konačno postupite u skladu sa zakonom i obrazom.

Hvala našim čitaocima na bezbrojnim porukama podrške i kolegama koji i dalje gaje kičmu.
Snaga ste!

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--