PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Zastrašujuća priča o čovjeku koji je ispao iz kokpita aviona na visini od 7.000 metara… (VIDEO)

0 0
--

Naša današnja priča vraća vas u davnu 1990. godinu, kada su se, tokom leta od Birminghama do Malage, dok je avion bio iznad Oxfordshirea, iznenada razbila dva od šest prozora u pilotskoj kabini.

Kapetan Tim Lancaster istrgnut je sa sjedišta i isisan kroz prozor dok je avion bio na visini od oko 7.000 metra.

Sila je također raznijela vrata pilotske kabine istrgnuvši ih iz baglama. Stjuart Nigel Ogden jedva se održao na nogama, a neposredno poslije nesreće, dao je izjavu za Sunday Morning: “Okrenuo sam se oko sebe i vidio kroz otvor – gdje su trebala da budu vrata pilotske kabine – da nema prednjeg vjetrobranskog stakla, da je Tim, pilot, izletio kroz prozor – bio je istrgnut iz pojasa i sve što sam mogao da vidim bile su njegove noge.”

Ogden je uletio u pilotsku kabinu i uspio da uhvati pilota za noge dok je ovaj polako klizio kroz prozor.

“Zatim sam preskočio kontrolnu tablu i uhvatio ga za struk kako bih ga uhvatio čvršće”, objasnio je. “Košulja mu je bila spala s leđa, a tijelo je bilo savijeno preko vrha aviona.”

“Noge su mu bile zaglavljene u kontrolnoj tabli i slučajno su isključile autopilot. To je doprinijelo da se brzina aviona spusti na skoro 650 km / h kroz nebo.”

Da drama bude veća, stjuart Ogden je i sam počeo da klizi kroz prozor dok je držao pilota, ali je na sreću drugi član kabinske posade John Heward, došao sebi od šoka, uliteo u kabinu i uhvatio ga za pojas.

Stjuart Ogden je nastavio priču: “I dalje sam držao Tima, ali su mi ruke postajale sve slabije, a onda se on okliznuo. Mislio sam da ću ga izgubiti, ali se on presavio u obliku slova U oko prozora. Lice mu je lupalo o prozor, krv mu je izlazila iz nosa i sa strane glave, ruke su mu lepršale. Najstrašnije od svega mi je bilo to što su mu oči bile širom otvorene. Dok sam živ neću zaboravi taj prizor”.

Dok je kopilot Alister Atkinson uspevao da preuzme kontrolu, druga stjuardesa po imenu Simon također je došla do kokpita, uhvatila za lanac muškaraca, kako bi čvršće držali Tima.

Gospodin Ogden je za Sunday Times dodao: “Sjećam se Alistera, kopilota, kako se bori da kontroliše avion i uzvikuje upomoć na radio. Samo bog zna kako je Alastair uspio da stavi avion pod kontrolu.”

Avion je sletio na aerodrom u Southamptonu, gdje su ih dočekale hitne službe.

Potpuno je nevjerovatno da je pilot doživio samo nekoliko prijeloma i imao promrzline, ali je preživio!

(SB)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %