Prizor kao iz ‘Ralja’: Iskusni ronilac za dlaku izbjegao smrt, napala ga velika bijela psina…

0 0
--

Iskusni ronilac i stručnjak za morske pse Jim Partington za dlaku je izbjegao smrt snimajući dokumentarac “Great White Open Ocean” u Tihom oceanu, piše britanski DailyMail.

On se nalazio na otvorenom moru, uronjen u maleni prozorni bazen od polikarbonata, odakle je pratio kretanje velike bijele psine. Životinja je, barem u prvim trenucima, bila puno fokusiranija na manje ribe koje su se nalazile u blizini kaveza. Ali onda je počela kružiti oko Jima…

Na početku Jim timu javlja kako vidi morskog psa, potom im govori kako je počeo udarati u kavez.

Nekoliko trenutaka poslije, morski pas je uspio probiti kavez. ‘Promašio’ je ronioca za koji centimetar. Jim je krenuo brže-bolje plivati brema brodu na kojem se nalazila snimateljska ekipa kako bi se spasio od morske nemani.

– Mislio sam da je mrtav. Kada vas udari velika bijela psina koja je duga pet metara, to je nešto što se gotovo ne preživljava. Ali Jimmy je uspio preživjeti. Bez ogrebotine. To je nevjerojatno – kaže Jeff Kurr, redatelj programa “Shark week”, u sklopu kojeg će biti i prikazan dokumentarac o Partingtonu i dodaje:

– Nismo mogli napraviti ništa, mogli smo samo gledati kako pokušava otplivati.

Kavezi, kakve često viđamo u ovakvim pothvatima, tvrdi Kurr, samo najobičniji blef…

– Vidio sam na svoje oči da su razbijali aluminijske kaveze, čelične… Kavez je blef. Mi računamo na to da će se morski pas, kad osjeti nešto neobično u vodi, otići i povući se. Ovo je bio polikarbonatni kavez, od jake plastike. Prošao je kroz njega kao nož kroz maslac. Nikad nešto slično nisam vidio u tri desetljeća svoje karijere.

izvor: 24sata

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %