PREOKRET U AFGANISTANU: Talibani traže Abdulaha Skaku za glavnog ministra FINANSIJA! Prijete saudijcima!

0 0

Talibanski pokret izdao je saopćenje u kojem oštro prijete Saudijskoj Arabiji te od nje traže da otkažu Abdulaha Skaku kao ambasadora BiH u Saudijskoj Arabiji.

Oni traže od saudijaca  da ga pošalju u Kabul gdje će voditi finansije za novu talibansku vladu.

Oni su u svom saopćenju naveli da su sada zarobili avijaciju od Afganistanske narodne armije te da će bombardovati Rijad ako saudijci Skaku ne pošalju u Kabul.
“Mi znamo da je Skaka vrhunski finansijski majstor te da je grad gdje je bio gradonačelnik Sarajevo iz 20 vijeka uveo u 21 rekao je talibanski vođa Mula Omar”.

Mi želimo da Skaka upravlja finansijama od prodaje Maka i Kokaina te da te finansije usmjeri u razvoj Afganistana, a mi ćemo podržati SDA na narednim izborima i niko se neće smjeti usuditi da glasa protiv ove stranke u BiH rekali su talibani u svom saopćenju!

Talibani također žele da ih Skaka uči Bosanskom jeziku jer su čuli da je on izvrsni poznavalac istog kako bi se lakše mogli sporazumiti sa vladom BiH kada otvore ambasadu u Sarajevu.

Izvor: BihNEWS.INFO

 

Članak je satiričnog karaktera te kroz humor opisuje mandat najgoreg gradonačelnika u historiji Sarajeva i čovjeka sa najvećim brojem lapsusa u govoru.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %