POVRATAK OTPISANOG PROPALOG POLITIČARA: Hoće li se Haris Silajdžić kandidirati za člana Predsjedništva BiH?

0 0

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad i v.d. predsjednika Stranke za BiH Semir Efendić gostovao je na N1 televiziji, gdje je rekao kako je osnivač Stranke za BiH Haris Silajdžić bitna osoba i to ne samo za stranku, već za državu BiH, odgovarajući na pitanje da li će se Silajdžić kandidovati za člana Predsjedništva BiH.

O tome da li će Silajdžić vratiti se u ovu stranku, Efendić kaže da se nada da će ako bude prilike pridružiti se u nekoj od uloga.

Na pitanje da li će Haris Silajdžić biti kandidat za člana Predsjedništva BiH odgovorio je da na to ne može odgovoriti do aprila, kada će znati odgovor na to.

“Poznavajući Silajdžića, teško da će reći sada da li bi bio kandidat za člana Predsjedništva BiH. Govorili smo da je on ne samo za Stranku za BiH, nego za državu bitna osoba. Izuzev samih njegovih godina, mislim da nema drugog razloga da se ne bi uključio u ovu tešku situaciju u kojoj se nalazimo. To je isključivo njegova odluka. Nećemo vršiti nikakav pritisak“, istakao je Efendić.

Dodao je i da bi u Stranci za BiH bili najsretniji da se desi odluka da se Haris Silajdžić kandiduje za člana Predsjedništva BiH.

O tome ko bi bio bolji kandidat za člana Predsjedništva BiH – Denis Zvizdić ili Haris Silajdžić, Efendić naglašava da se to ne može porediti.

“Silajdžićevo iskustvo i njegovo poznavanje međunarodnih odnosa i memorija vezana za nastanak naše države, ne postoji političar u BiH koji bolje zna na koji način je nastalo sve ovo u čemu živimo danas“, kazao je.

O zamjerkama pojedinih građana BiH upućenih Silajdžiću zbog Aprilskog paketa, Efendić navodi da se govorilo to da je bila priča o Aprilskom paketu, da bi to značilo da bi BiH trebala imati jednog predsjednika.

“Da je usvojen Aprilski paket, ne bismo imali nijednog predsjednika“, kazao je Efendić za N1.

Izvor: pressmedia

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %