POTRESNI SNIMCI IZ UKRAJINE: Rusi raketirali tržni centar u Kremenčuku u kojem je boravilo više od hiljadu ljudi

0 0

Ruske snage raketama su zasule prepun trgovački centar u Kremenčuku, gradu u centralnoj Ukrajini na obalama rijeke Dnjepar.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je više od 1.000 civila bilo u tržnom centru u trenutku napada, a objekat je ubrzo zahvatila velika vatrena stihija.

Reuters prenosi da predsjednik Zelenski nije iznio detalje o žrtvama, ali je rekao: “Nemoguće je i zamisliti broj žrtava”.

“Beskorisno je nadati se pristojnosti i ljudskosti iz Rusije”, napisao je Zelenski na Telegramu.

Gradonačelnik Vitalij Meletski rekao je da je napad doveo do smrti i povreda, ali nije naveo brojke.

Kremenčuk, industrijski grad sa 217.000 stanovnika prije ruske invazije na Ukrajinu, mjesto je najveće ukrajinske rafinerije nafte.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako vatra bjesni i dim izbija iz cijelog tržnog centra, a u blizini su parkirana vatrogasna vozila.

Dopisnik magazina Economist Oliver Carol izvještava o “horor scenama”, citirajući čovjeka s kojim je razgovarao telefonom i koji mu je rekao da su ljudi u zgradi i da zidovi počinju da padaju.

Na društvenim se mrežama pojavio i video snimak iz samog tržnog centra. Čuje se panično dovikivanje, dijete traži majku, čuje se i pitanje – “ima li iko živ”… Scene užasa sve više dolaze do svjetske javnosti…

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--