Ponavlja se 2014 godina: Bosna se izlila ispod gradskog mosta u Maglaju: Zatvoren put Zavidovići – Doboj

0 0

Obilne padavine uzrokovale su probleme i na maglajskom području. Došlo je do značajnijeg porasta vodostaja rijeke Bosne i njenih pritoka Jablanice i Liješnice.

Kako smo saznali Civilna zaštita i Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj nema dojava da rijeka Bosna prijeti kućama, a konstantno se prati stanje na cijelom području maglajske općine i ekipe su stalno na terenu.

Bosna se izlila ispod gradskog mosta u samom gradu, pa je za saobraćaj zatvoren regionalni put Zavidovići-Doboj. Prema posljednjim podacima Agencije za vodno područje rijeke Save, nivo Bosne na maglajskom području najviši je na području Ulišnjaka 688 cm, a nivo trenutno stagnira.

Vodostaj Bosne na ostalim mjernim stanicama Maglaj grad, Maglaj i Kosova kreće se od 509 do 382 cm. Na području Kosove nivo Bosne je u opadanju. U porastu su i vodostaji pritoka Bosne, Liješnice i Jablanice, posebno u donjem toku. Kako je saopćeno iz općine Maglaj, nivo rijeke Bosne u Maglaju još je u blagom porastu, ali se očekuje smirivanje situacije.

– Smanjenje padavina pozitivno utiče na razvoj situacije. Služba Civilne zaštite kontinuirano prati stanje i poduzima potrebne aktivnosti. Uzvodno od Maglaja nivo Bosne stagnira. Građane pozivamo na oprez i da prate samo zvanične informacije o stanju na terenu – saopćeno je iz općine Maglaj.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %