Policajac Dragan Zeković izvinio se za pjevanje četničke pjesme u Priboju

0 0

Dragan Zeković, policajac iz Priboja koji je zajedno s nekoliko kolega pjevao četničku pjesmu, izvinio se za ovaj sraman čin.

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera preuveličava, pokušava napraviti mnogo gorom nego što se, ponavljam, nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo”, istakao je u objavi na svom Facebook profilu.

Prema riječima Zekovića, pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su vidljivi na snimku.

“Za vrijeme proslave nije bilo muzike uživo, već je puštana s liste skinute s interneta (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja). Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme”, dodaje.

Naglasio je da posebno žali što mu se obilježavanje najsretnijeg dana u životu, rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usljed, kako je naveo, nenamjernog emitovanja sporne pjesme.

“Svima želim puno zdravlja i uspjeha u novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima s obećanjem da ću buduće na stihove ovakvih pjesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro”, poručio je Zeković.

Podsjećamo, snimak na kojem je vidljiv sraman čin je objavio portal Sandžakpress.rs. Prema njihovim navodima, nastao je u ugostiteljskom objektu tokom proslave Nove godine.

Istaknuto je da se na njemu vide zamjenik načelnika Regionalnog centra Granične policije Vidosav Avramović, oficir u Policijskoj upravi Priboja Marko Žujić, bivši pomoćnik komandira Milojica Bjelović Mime te policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika PU Priboj.

Između ostalog, pjevali su pjesmu sa stihovima:

“Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri put’ ponovila

Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice

Oj Fatima đe su ti dimije,

u četnika oko Ledenika”.

Pjesmom su veličali i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

 

Pogledajte sramotni video:

 

Izvor:Sandžakpress.rs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %