POČEO JE 3 SVJETSKI RAT?: Ruske trupe ulaze u Ukrajinu i sa Krima, ukrajinska policija objavila da je poginulo sedam osoba

0 0

Rusko ministarstvo odbrane je tvrdilo da su uništili zračne baze, dok su Ukrajinci s druge strane tvrdili da su srušili pet ruskih aviona i jedan helikopter

Ruski lider Vladimir Putin je usred noći u vanrednom obraćanju najavio vojnu operaciju u Ukrajini. Od tada traje alarmantno stanje u Ukrajini.

Širom te države čule su se brojne eksplozije. Rusko ministarstvo odbrane je tvrdilo da su uništili zračne baze, dok su Ukrajinci s druge strane tvrdili da su srušili pet ruskih aviona i jedan helikopter.

Ruskim snagama u Ukrajini pristiže pomoć iz Bjelorusije, a snimljen je ulazak ruskih trupa i sa Krima.

Ruske snage ulaze u Ukrajinu i s Krima, javlja CNN. To pokazuje video koji je objavila ukrajinska granična straža. Nejasno je s kojeg graničnog prijelaza vozila ulaze u Ukrajinu — Čongara na istoku ili Kalančaka na zapadu.

Poznato je da je sedam osoba poginulo u bombardiranju ruskih snaga, priopćila je ukrajinska policija. Dužnosnici kažu da je u napadu na vojnu jedinicu u Podilsku, izvan Odese, ubijeno šest osoba, a ranjeno sedam. Nestalo je i 19 osoba. Jedna osoba je preminula u gradu Mariupolju, dodaju.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %