Pismo maloljetnog borca Bakiru Izetbegoviću zapalilo internet

0 0

Olako obećavana blagodat: “Zaposlit ću 100 hiljada ljudi”, utemeljena na neradu, javašluku, pljački, otimačinama i prevarama viskopozicioniranih državnih službenika u svim institucijama, natjerala je maloljetnog borca Armije RBiH da se kulturno zahvali na “statusu” običnog čovjeka u društvu, “statusu” koji u svijetu izaziva zgražanja.

Činjenicu da su se borci Armije RBiH borili za slobodu i temeljna ljudska prava, dostupna svakom pojedincu, vlastodršci su pretvorili u svoje koristoljublje, POROBIVŠI cjelokupno stanovništvo Bosne i Hercegovine, čime su i borcima dali status ROBOVA, a njihove porodice osudili na smrt glađu.

Zabrana okupljanja boraca je samo prirodan slijed stvari, koji je bio neminovan, nakon takvog vladajućeg brutaliteta!

Svaka od ova tri vladajuća nacionalna brutaliteta, međusobno se sa razumjevanjem potpomažu i održavaju, a sa svojim “nacionalnim” korpusima se krvavo obračunavaju i poput ovaca ih sabijaju u svojom rukom načinjene torove. Dokaz za navedeno međusobno podržavanje, a na uštrb upravo svog korpusa, je nastojanje SDA stranke da se kao pomoć Miloradu Dodiku i njegovom režimu, koji ugnjetava srpski narod, podigne novi kredit od MMF-a, koji će još više zadužiti državu i cjelokupno njeno stanovništvo.

Ta nakana podrazumjeva obavezno djelovanje na svim poljima, što se je reflektovalo i na zabranu javnih okupljanja i mirnih protesta, demobilisanih boraca i RVI Armije RBiH, koju je SDA nanijetila počiniti i po cjenu organiziranja krvavih sukoba između policijskih snaga i demobilisanih boraca.

izvor: bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %