Pažnja: OVO JE DRUGI RADIKALNI SDA BOT: Nastanjen u Austriji i vrši propagandu za SDA

0 0

Drugi SDA bot koji vrši internet propagandu je FACEBOOK profil Senad Dizdarević  

Profil je inače sljedbenik Jasmina Mulahusića , Adnana Linge i drugih radikalnih botova a misija mu je ista kao i u Mulahusića. Oljagati sve koji su protiv SDA.

Izmišljati i plasirati informacije u javnost u nadi da će neko reagirati na iste.

Profil je već prijavljen Austrijskom odjelu Europola zbog počinjenja određenih krivičnih djela u ovoj zemlji kao što je otkrivanje adrese određenih osoba.

To djelo  se u Austriji kažnjava i do 3 godine zatvora ili 2000 eura kazne. Specijalna antiteroristička internet jedinica OSINT ovaj profil je uvrstila u već postojeću istragu koja se već par mjeseci vodi protiv teroriste Jasmina Mulahusića.

Ovaj lažni profil glavni je administrator grupe ISTINA O BOSANSKIM POLITIČARIMA.

Ta grupa je napravljena za plasiranje laži, obmana i targetiranje određenih ljudi koji su trn u oku SDA stranci.

Također je raspisana i privatna novčana nagrada od 200 eura za informacije ko se sve nalazi iza profila. Ono što se zna da je u pitanju osoba krajiškog porijekla nastanjena u Grazu ili okolini.

Svi koji imaju informacije o ovom profilu iste mogu dostaviti na mail mediacentar.skynet@gmail.com a onaj čije informacije budu tačne bit će i novčano nagrađen.

Njemu je uzor krivotvoriteljica diploma Sebija i njen muž Bakir Izetbegović.   Nekada najveća stranka u BiH SDA spala je na margine te se mora služiti najogavnijim metodama da bi zadržala glasove ili eventualno dobila neki novi.

izvor: BiHNEWS

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %