OVO JE POTRESLO BiH: Pročitajte pismo djeteta šehida koji ne može dobiti posao: Je li vrijednija članska karta stranke u odnosu na iskaznicu

0 0
--

Neugodnu situaciju doživio je Arif Hamzić, dijete šehida Rifeta iz Kladnja. Posao ne može dobiti jer u Kladnju prednost imaju vijećnici i političari piše Crna-Hronika.

“Zovem se Arif Hamzić, rođen sam 1990 godine. Živim u kladanjskom naselju Tarevo. Dijete sam šehida Hamzić Rifeta. Moj babo je na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu bio u Njemačkoj.

Međutim, odlučio se vratiti u domovinu kako bi dao svoj doprios u odbrani kao i njegova braća i drugi saborci. Mogao je mamu, sestru i mene prevesti na sigurno kako su mnogi radili ali nije. Odabrao je staviti pušku na leđa i ići na liniju i zato mu hvala.

Za domovinu, nezavisnost i našu slobodu dao je život. Kao dijete šehida živim od svoje pete godine života. Kao porodica nikada nismo dobili bespovratan kredit i slično. Ono što smo željeli i želimo jeste samo da se naša prava poštuju nikako da nekoga drugog oštetimo međutim ono što proživljavamo posljednjih dana me je natjeralo da više ne šutim. Dosta je..

Naime, predao sam na konkurs odnosno Javni oglas za prijem namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme pozicije Referent za mobilizaciju, obuku, mjere zaštite i spašavanje u Službi civilne zaštite i komunalne poslove te poziciju Referent za zajedničke poslove na neodređeno vrijeme u Službi za civilnu zaštitu i komunalne poslove – izjavio je Hamzić Arif za portal Crna-Hronika.

Ni na jednu poziciju nisam primljen, primljen je aktuelni vijećnik u OV Kladanj Anel Selimović.

Na rješenju je navedeno da pomenuti vijećnik ima 50 bodova, a ja na jednoj poziciji 35, na drugoj 26.

Zašto toliki broj bodova ne znam, jer uvid u isti nemam. Drugi na listi na poziciji Referent za zajedničke poslove na neodređeno vrijeme u Službi za civilnu zaštitu i komunalne poslove je Fuad Muhić blizak načelniku općine.

Ne ulazim u kompetencije osoba koje su konkurisale na posao i koje će po svemu sudeći dobiti budžetski posao na neodređeno vrijeme, ali imam protiv ovakvog načina zapošljavanja.

Je li vijećnik ima prednost za posao u odnosu na dijete šehida?
Je li vrijednija članska karta stranke u odnosu na šehidsku iskaznicu?
Bez imalo poštovanja se odnose prema nama.. Ja ne tražim da mi neko nešto da, ja tražim svoje pravo… Moj slučaj nije jedinstven. Navikli smo mi da posao dobivaju podobni a ne sposobni, posao dobivaju po stranačkoj i rodbinskoj osnovi.

Ali je krajnje vrijeme da svi govorimo o neregularnostimo kako bi došlo do promjene. Mladi nam odlaze, pa evo razloga..Ja nisam mogao otići jer moj babo je život za ovu zemlju dao i ja na neki način želim da doprinesem razvoju iste.. Ne daju nam da ostajemo jer ne daju nam da radimo..Ono što bih još da dodam jeste Javni oglas koji po svemu sudeći nije trebao biti Javni..

Na dvije pozije prijavile su se samo tri osobe, spomenute gore u tekstu..Ali o tome možda nekom drugom prilikom jer treba više i vremena i prostora ali mislim da svi koji čitaju znaju na šta mislim jer način objave konkursa je javna tajna.” – izjavio je Hamzić Arif za portal Crna-Hronika.

izvor: crna-hronika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %