OVO JE NEVJEROVATNO: Ukrajinci “digli u zrak” oklopni voz s ruskom vojskom i opremom: Eliminirali visoke ruske komandante

0 0

U gradu Melitopolj, koji su osvojile ruske vojne snage, pokret otpora uspio je dići u zrak ruski oklopni voz s vojskom i opremom.

Kako prenosi lokalni medij Ogledalo nedjelje, gubici su značajni. Vijest je potvrdio i Štab odbrane Zaporoške oblasti Ukrajine.

Očevici u Melitopolju prijavili su zvuk eksplozija i pucnjavu u blizini fabrike mesa. Lokalni novinari su kasnije potvrdili da su ukrajinski gerilci daljinski detonirali oklopni voz u blizini mesne fabrike u Melitopolju.

Voz se sastojao od 10 vagona. Eksplozija je izvedena ispod vagona sa ljudstvom Vojske Ruske Federacije. Riječ je o svježim trupama koje su došle zamijeniti ranije raspoređene jedinice. Eksplozija je oštetila dvije željezničke pruge. Oklopni voz je onesposobljen, a blokirani su i vagoni goriva i maziva koji su ga pratili.

Melitopolj je osvojen prije dva mjeseca.

Kako prenosi Ukrajinska Pravda, ujutro 18. maja, vojna uprava Zaporoške oblasti potvrdila je da su gerilci u Melitopolju eliminirali visoke ruske komandante. Ukrajinski pokret otpora takođe vrlo je aktivan u nizu subverzivnih aktivnosti u gradu i široj okolini. U aprilu je Glavna obavještajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine izvijestila da su gerilci u Melitopolju ubili oko 70 vojnika za tri sedmice.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %