Ovo je jezivo oružje koje su Rusi poslali u Ukrajinu. Doslovno isisava pluća!

0 0

Viši američki obrambeni dužnosnik potvrdio je za Foreign Policy u utorak da je ruska vojska zaista dovezla raketne sustave sposobne ispaljivati termobarične rakete

Ukrajina je optužila Rusiju da su njene snage, na šesti dan invazije, na ukrajinskom tlu iskoristile termobarično oružje, poznato i kao vakuumska bomba.

-Danas su upotrijebili vakuumsku bombu, što je zapravo zabranjeno Ženevskom konvencijom”, rekla je Oksana Markarova novinarima nakon što je izašla sa sastanka s američkim kongresnicima u Washingtonu.

Ovu ozbiljnu optužbu, međutim, zapadni mediji zasad nisu uspjeli neovisno potvrditi.

No zato je prije nekoliko dana potvrđeno da se takvo oružje – preciznije, ruski mobilni raketni sustav TOS-1 – zaista nalazi na putu za Ukrajinu. CNN ga je snimio u subotu na ruskom tlu na cesti u blizini ukrajinske granice, južno od Belgoroda, grada na jugozapadu Rusije.

Viši američki obrambeni dužnosnik potvrdio je za Foreign Policy u utorak da je ruska vojska zaista dovezla raketne sustave sposobne ispaljivati termobarične rakete. Anonimni dužnosnik nije želio potvrditi gdje je točno ruska vojska postavila termobarične lansere i jesu li iskorišteni.

Vakuumska bomba ili termobarično oružje, zvano još i aerosolna bomba, sastoji se od spremnika s gorivom i dva eksplozivna naboja. Može se koristiti na dvostruki način – bilo izbacivanjem iz aviona kao bomba ili ispaljivanjem kao granata ili raketa, piše BBC.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %