Ovo je čovjek čija nijedna zgrada nije srušena u Turskoj / “Padale ‘fancy’ zgrade, nude mi medalje”

0 1

Brojni vlasnici i izvođači radova na srušenim zgradama u Turskoj uhapšeni su nakon stravičnih zemljotresa koji su pogodili ovu zemlju i Siriju, ostaviviši za sobom desetine hiljada mrtvih. Međutim, turski mediji danas prenose priču o čovjeku čija nijedan zgrada nije srušena u potresima.

Zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6, koji su se dogodili u okruzima Pazarcik i Elbistan u Kahramanmarašu, izazvali su velika razaranja u regionu. Hiljade zgrada u 10 turskih provincija pretvorile su se u ruševine. Neki od izvođača radova koji su gradili objekte uhapšeni su. Jedan od njih nije i izvođač radova u Malatiji, čiji identitet turski mediji još nisu objavili, čije zgrade, kako je kazao, nisu srušene.

Govoreći ispred jedne njegove zgrada, koja je izdržala nalete zemljotresa, kazao je: “Dok sam gradio napisali su mi milijarde kazni samo zato što moja zgrada nije bila ‘fancy’. Sad zovu i kažu: ‘Daćemo ti medalju’. Srušile su se ove ‘fancy’”. Tvrdio je da još ima izvođačke projekte i naveo da je stubove izgradio na solidan način.

Kako prenosi turska državna agencija Anadolija, privedeno je najmanje 26 osumnjičenih u vezi sa uočenim nedostacima na zgradama srušenim u zemljotresu u Malatiji.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %