Ovo im je zadnji mandat: Najlošiji rezultat rada austrijske vlade: Dvije trećine građana Austrije nezadovoljno njezinim radom

0 0

Nakon dvije godine pandemije, austrijska vlada po mišljenju građana u Austriji bilježi najlošije rezultate. Dva od tri žitelja Austrije nezadovoljna su učinkom tirkizno-zelenih pa je to najgori zabilježen rezultat koji je vlada imala do sada. Osim toga, prema aktualnom nedjeljnom pitanju Unique Researcha za “profil”, koalicija više nema većinu: ÖVP i SPÖ su gotovo izjednačeni u anketi.

Gotovo 70 posto ispitanika izjavilo je da je nezadovoljno radom, dok je svega 28 posto kazalo da vlada radi dobro, obrazložio je istraživanje Peter Hajek u emisiji ATV-a, prenosi Kronen Zeitung.

Kada je vladajuća koalicija započela rad u siječnju 2020., 48 posto ispitanih i dalje je bilo zadovoljno, a 41 posto nezadovoljno radom. U travnju 2020., sredinom mjeseca, došlo je do postupnog popuštanja te je više od tri četvrtine (76 posto) bilo zadovoljno radom Vlade, a samo petina (21 posto) nezadovoljna.

Potom je raspoloženje krenulo nizbrdo, u anketi u prosincu 2020. u svjetlu prvog “korona Božića” 55 posto je bilo zadovoljno, a 42 posto nezadovoljno. U proljeće, točnije u ožujku 2021., samo 42 posto je izjavilo da je zadovoljno, a 55 posto je bila nezadovoljna.

“Ogroman pad zadovoljstva radom savezne vlade nije teško protumačiti: upravljanje korona krizom općenito i zahtjev za obveznim cijepljenje te činjenica da je vladajuća stranka pod aferama i pritiskom pravosuđa građani najbolje honoriraju, objasnio je rezultate Hajek.

U anketama, ÖVP je odavno izgubio svoje jasno prvo mjesto u posljednjih nekoliko godina kada je imao i 40 posto potporu. Sadašnji su rezultatu drukčiji: ÖVP je na 24 posto, a SPÖ na 25 posto. Prisjetimo se, na izborima za Nacionalno vijeće 2019., ÖVP je dobio 37,5 posto, a SPÖ 21,2 posto glasova.

Prema istraživanju, da su danas izbori, FPÖ bi bio na trećem mjestu s 18 posto (izbori 2019.: 16,2 posto). S 13 posto bili bi Zeleni, što je malo ispod njihova rezultata na prošlim izborima za Nacionalno vijeće (13,9 posto). NEOS dobiva deset posto (2019.: 8,1%), dok bi i stranka, protivnici cijepljenja MFG prešli prag i ušli u Nacionalno vijeće sa sedam posto glasova.

izvor: kroativ

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %