OVAKO VAS SDA VARA: Namješten konkurs za posao: Tražili pravnika koji nije pravnik. Posao dobila političarka iz SDA stranke

0 0

Tekst koji je objavio portal crna-hronika.info prenosimo u cijelosti ;

Je li namješten konkurs za posao u u Centru za socijalni rad Kakanj? Kako nam javljaju čitaoci „Crne-Hronike“ prema svemu sudeći radi se o neviđenoj namještaljci piše Crna-Hronika.

 

U pitanju su malverzacije koje se dešavaju u Centru za socijalni rad Kakanj, a u režiji vrhalokalne SDA i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (S BiH), koje su u koaliciji na lokalnom nivou ičine većinu u Općinskom vijeću Kakanj. Naime, radi se o sljedećem: Sredinom jula ove godine raspisan je “javni oglas” za prijem u radni odnos u Centru za socijalni rad Kakanj, za radno mjesto “Referent za poslove prava osoba sa invaliditetom” na neodređeno vrijeme. Plata 1.275KM

Formalni pismeni i usmeni dio ispita zakazan je za petak 19.08.2022. godine.Istim oglasom u opisu poslova, a shodno Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta ustanove Centar za socijalni rad Kakanj (koji je prilagođen za prijem osobe kojaveć radi na gore navedenom mjestu po osnovu ugovora na određeno, a koja je po zanimanjudiplomirani socijalni pedagog), navedeni su čisto pravni poslovi, koje može da obavlja samodiplomirani pravnik, a ne lice sa drugom stručnom spremom, pa se tako između ostalognavodi provođenje upravnog postupka po zahtjevu stranke, izrada rješenja, zastupanjecentra pred Sudom, priznavanje prava na naknade medicinskog vještačenja, prati propise,usklađuje rješenja, prima razmatra i ocjenjuje žalbe, izrađuje uvjerenja o činjenicama iz službene evidencije, prati i proučava zakonske propise.

 

 

Sav ovaj uvod je napravljen iz razloga jer je ovo radno mjesto “rezervisano” za aktuelnu SDA vijećnicu Aliefendić Nermu, koja je po zanimanju diplomirani socijalni pedagog, i koja je trenutno zaposlena u Centru za socijalni rad Kakanj na ovom radnom mjestu na određeno vrijeme (3 mjeseca), a u skladu sa Uredbom o postupku prijema u radni odnos u javnom Sektoru u Zeničko-dobojskom kantonu, koja poslodacu omogućava prijem u radni odnos na 3 mjeseca bez javnog oglasa uz uslov da se prijem u radni odnos provede putem javnog oglasa u tom periodu (član 7. stav 2. Uredbe)

Sve ove navode možete provjeriti u Centru za socijalni rad, čiji je “doživotni” direktor Fakir
Ajdinović kadar Stranke za BiH, koji po nalogu svojih nadređenih u saradnji sa vrhom lokalne SDA, a u sklopu koalicionog dogovora i podjele kolača u javnim ustanovama i preduzećima u Kaknju provodi ova nezakonita zapošljavanja, na način da se mijenja i prilagođava Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji kako bi se primile odrđene osobe, i koji je privatizovao Centar za socijalni rad, obzirom da je u istom zaposlena i supruga imenovanog.

Pored toga, činjenicu da je Aliefendić Nerma aktuelna vijećnica ispred SDA u Općinskom vijeću u Kaknju gdje smo provjerili i na zvaničnoj stranici Općine Kakanj u dijelu “Općinsko vijeće – sastav”. Konkursi se namještaju, javnost se ponižava.

CRNAHRONIKA/PRESS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %