Otpor tiraniji je počeo: Raskrinkavanje.ba zaprimilo još jednu opomenu pred tužbu od strane www.bihnews.info

0 0

Plaćeničkom faktcheckerskom portalu Raskrinkavanje.ba koje se finansira od inostranih korporacija i koje je u službi globalne elite uručena je još jedna opomena pred tužbu.

Ovaj put Advokat Mirnes Ajanović je na zahtjev vlasnika portala www.bihnews.info A.Š uputio pisanu opomenu pred tužbu na oficijalni mail Udruženja građana “Zašto ne” u čijem je vlasništvu portal Raskrinkavanje.ba.

Lažnim raskrinkavanjem objave na portalu www.bihnews.info koja je bila označena kao satira smanjen je domet jednoj od stranica koje pripadaju ovom portalu a samim tim i posjeta na isti.

Ajanović je u svojoj opomeni naveo sljedeće:

Navedena vijest je od početka bila označena kao satirični sadržaj, što znači da nije postojao osnov na vašoj strani za označavanje vijesti kao lažne. Shodno navedenom, evidentno ste iznijeli neistinu koja je za rezultat imala narušavanje ugleda gosp. A.Š, ugleda njegove stranice i portala, ograničenje Facebook stranice, kao i pogrešno informisanje javnosti, te stoga zahtijevam da obrišete navedenu vijesti na portalu Raskrinkavanje.ba;, ukinete postavljena ograničenja na Facebook stranici navedenoj u opomeni kao i javno izvinjenje zbog nanesene štete ličnom ugledu gosp. A.Š.

Zahtijevam da o d m a h po prijemu ove opomene i zahtjeva postupite shodno naprijed navedenom jer će u protivnom protiv vas biti podnesena tužba zbog klevete Općinskom sudu u Tuzli radi provođenja sudskog postupka uz obavezu naknade štete. Ova opomena vam se dostavlja iz razloga odredbe člana 8. Zakona o zaštiti od klevete FBiH.

21.12.2021. godine. Mirnes Ajanović advokat

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %