Osuđeni silovatelj slobodno šeta Sarajevom: Maltretirao apotekarku tražeći joj tablete za potenciju. Djevojku silovao predstavljajući joj se kao “vidovita vrana”..

0 0

Redakciji Oslobođenja se javilo nekoliko zabrinutih stanovnika iz sarajevskog naselja Stup (Bulevar) tvrdeći da su primijetili Emina Pajića, osuđivanog silovatelja, u blizini zgrada u kojima stanuju. Među njima je najviše bilo roditelja osnovaca.

“Tog sam čovjeka vidjela u tramvaju. Upozorite svoju djecu. Pokažite im njegovu sliku i recite da nosi plavi ruksak”, navodi zabrinuta Sarajka, te predlaže da građani na društvenim mrežama podijele fotografiju ovog 54-godišnjeg Živiničanina.

Interesantno je da je na ovo reagovala i jedna Mostarka tvrdeći da je Pajić bio i u Mostaru, gdje je “maltretirao apotekarku tražeći joj tablete za potenciju”.

On je prošlog četvrtka viđen u Jajcu oko 6 sati ujutru na Autobuskoj stanici, a građani su ga odmah prijavili policiji.

Pripadnici PU Jajce izvršili su kontrolu istog lica te prate njegovo kretanje. S obzirom na to, da je on na slobodi, ali opreza nikad dosta zbog njegove prošlosti.

Oko 9 sati je viđen kako ide pješke magistralnim putem M-5 Jajce-Jezero, tačnije kod tunela na kupalištu Brana. Prema navodima iz PU Jajce on je otišao prema Ključu. Nekoliko dana nakon toga tačnije u nedjelju je viđen u Sanskom Mostu.

“On je osuđivan i sklon je činjenju različitih krivičnih djela. Pod nadzorom je policije”, kaže izvor blizak policiji Srednjobosanskog kantona koji dodaje da “ovo lice treba dobro upamtiti”.

“Treba biti oprezan, naročito žene. Roditelji trebaju skrenuti pažnju djeci da ne razgovaraju sa nepoznatim osobama koje sretnu na ulici ili u blizini škole. Činjenica jeste da je on odslužio kaznu i da je sada slobodan čovjek”.

Pajića je zbog silovanja na sedam godina zatvora osudio Apelacioni sud Crne Gore. On je u stanu koji je iznajmljivao u Podgorici silovao I. K. Optuženi je, stoji u presudi, prinudio na obljubu I. K.

Oštećena I. K. je tokom suđenja ispričala da je nakon posla otišla do autobuskog stajališta, gdje joj je prišao Pajić, koji se predstavio kao “vidovita vrana”. Tvrdeći da je vidovit i da pomaže ljudima, Pajić je od djevojke tražio da joj pogleda u dlan kako bi joj vidio sudbinu. Pajić je iz dlana vidio da djevojka ima problema sa mokraćnim kanalima i naveo da on zna nekog travara koji će joj pomoći, ali i da on ima neki čaj koji će joj dati.

“Potom je otišla sa Pajićem do apoteke, ali kako tog čaja nije bilo u apoteci, predložio joj je da odu do njegovog stana u kojem je smješten, gdje je i silovao”, piše u presudi Apelacionog suda.

Pajić je tokom izdržavanja zatvorske kazne u KPZ Zenica uzeo učešće u dokumentarnom filmu “Prokleta robija” koji se emitovao na Federalnoj televiziji.

On je tada novinari Zvonki Mariću kazao: “Opasan sam za žene. Ljubavnik sam na duge staze, žena me hoće svaka, nešto im je kod mene privlačno, ne znam šta”.

Pomenutu izjavu možete pogledati na 45:42.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %