OPET LAŽI: Izetbegović tvrdi da naša država napreduje: Imamo pet hiljada više zaposlenih, nego prije početka Korona virusa

0 0

Gost emisije ‘7 Plus’ na Hayat TV bio je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kazao je kako su spore reakcije međunarodne zajednice vezane za stanje u BiH, imajući u vidu da su se trenutno zabavili ratom u Ukrajini, energetskom krizom i inflacijom.

Oni naravno u obzir uzimaju i Balkan. Mislim da bi EU morala promijeniti svoj kritetriji prema BiH. Dali du nam 14 prioriteta koje moramo ispuniti da bi stekli kandidatski status EU. Sada je potrebno napraviti poseban program da bi ubrzali program, ako se u tom smjeru odluče ići, a mislim da hoće. Mora postojati spremnost unutar BiH, tačnije konsenzus da bi se evropski i NATO put pokrenuo, u suprotnom bi to moglo izazvati nove probleme u našoj zemlji, ili jednostavno da se stvari tako zagriju ili krenu u takvom smjeru da EU, NATO i zapadni lager odluče da neke stvari presjeku, uđu u poluratno stanje i prihvate BiH u NATO savez. To mogu uraditi odmah, mi smo u tzv. ‘memebership action plan’, to je akcijski plan za članstvo u NATO. Imaju naše zahtjeve, koje su svojedobno potpisali i ljudi iz SNSD-a – mišljenja je Izetbegović.

Za kraj gostovanja, Izetbegović je kazao kako je situacija veoma stabilna, te da imamo pet hiljada više zaposlenih, nego prije početka Korona virusa.

Imamo 15-20 posto većih prihoda od poreza, turista je duplo više. Imamo povoljan balans unutar CEFTE. 40 miliona maraka smo izdvojili za zapošljavanje novih ljudi, ugovorili smo najveće dionice autoputa, preko 80 kilometara na Koridoru 5C, to je danas tako. Normalna je stvar da zemlja napreduje, posebno u uslovima u kojima se nalazimo – zaključio je Bakir Izetbegović.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %