Oglasila se kćerka Nermina Nikšića nakon što su se pojavili sramni plakati: “Tata o tebi sam se načitala svega, ali nikad ni u jednu laž nisam povjerovala”

0 0

Glavni grad je danas oblijepljen plakatima u kojem autor istih poredi Nermina Nikšića, Elmedina Konakovića i Edina Fortu sa najvećom izdajicom Bošnjaka i ratnim zločincem Fikretom Abdićem Babom.

Natpis na plakatu glasi: “Na koga djeca liče? Na babu!”. “Babo” u ovom slučaju predstavlja Fikreta Abdića, kojeg su tako zvali unutar tzv. “Autonomne pokrajine Zapadne Bosne”.

Sve bi pogodila usporedba sa najvećim izdajicom svog naroda, a najviše pogađa najbliže članove porodice Nikšić, Konaković i Forto.

Danas se na Facebooku oglasila i Nejra Spahić, kćerka Nermina Nikšića. Ona je u statusu ispričala priču o poštenju njenog oca, o svemu onome što donosi njegova pozicija i funkcija, ali i da je danas, nakon ovog čina, još više uvjerena da će njen otac donijeti bolju budućnost BiH.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti.

“Kada je otac 2011. godine prihvatao poziciju premijera Federacije obavio je razgovor sa nama. Rekao je: “O meni će pisati, govoriti svašta, ali ja ću izgubiti samo ako vi (moja porodica) povjerujete u laži koje će o meni neminovno biti servirane.” U ovih skoro 12 godina načitala sam se o Tebi, tata, svega. Nikada, ali nikada ni u jednu laž nisam povjerovala.

Imala sam 16-17 godina kada su pokupljeni kišobrani (od mojih drugarica i moj) ispred kafića u kom smo bile.

Kiša je lila, pa smo i mi pokupile “prvi” kišobran koji nam je došao pod ruku. Do današnjeg dana pamtim taj Tvoj pogled pun razočarenja i riječi koje si mi tada uputio. Spremio si se u roku od sekunde i otišao sa mnom da vratimo kišobran. Bila je to važna i dobro naučena lekcija u mom životu. Upravo zahvaljujući njoj i sličnim lekcijama nikada nije bilo mjesta da posumnjam u Tebe.

Otkako je krenula priča oko Osmorke, nazivaju vas izdajnicima. Jasno je meni da je ogroman ulog u pitanju. Jasno je , i da, nažalost, u društvu u kom živimo sve se vrti oko novca. Novinarstvo, slobodno i objektivno gotovo da i ne postoji. Do ovog danas, sve je nekako bilo pa i podnošljivo. Svodilo se na jedno: borba za vlast, a kako kažu u ljubavi i ratu sve je dopušteno. Istina, često sam se pitala zašto ti ovo sve treba.

Svaki put, svakim razgovorom bi me uspio fascinirati svojom ljubavi i željom za boljom Bosnom i Hercegovinom, Tvojom vjerom da u moru laži, prevara, zavisti, nacionalizma, u društvu u kom za komad vlasti, moći dva brata zarate, podapinju jedan drugom, ipak prevladavaju dobri ljudi. Tvojom vjerom da je moguće pokrenuti ovu prelijepu državu s mrtve tačke, zakopati ratne sjekire i povesti je naprijed.

Do ovog danas, pitala sam te što ti to treba. Što ti treba da te neko nazove izdajnikom, tebe kome je Bosna i Hercegovina svetinja?! Nakon ovog besramnog čina (ne želim insinuirati ko stoji iza ovoga) želim ti, tata, snagu da istraješ na svom putu za bolju Bosnu i Hercegovinu, napisala je Nikšićeva kćerka Nejra.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %