OGLAS ZA POSAO u SARAJEVU izazvao haos na internetu: TRAŽE PRODAVAČICU SLADOLEDA ZA DNEVNICU OD 20 KM

0 0

Nezaposlenost mladih je postao najveći problem u državi. Negativna kretanja na tržištu rada u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina najviše su pogodila populaciju mladih imajući u vidu da je stopa njihove nezaposlenosti rasla čak dva do tri puta više u odnosu na stopu ukupne nezaposlenosti.
Na Instagramu je osvanula vrlo zanimljiva ponuda za posao. Naime, u jednom sarajevskom kafiću traže prodavačicu sladoleda na najprometnijem šetalištu glavnog grada.

“Potrebna djevojka na sladoledima, rad po pozivu kao zamjena druge radnice. 20KM dnevnica, plus obrok i sladoled + bakšiš. Zaduženja su minimalna, ništa nije teško, sve će joj se pokazati. 8h smjena, nikakav zamoran fizički rad.” – stoji u oglasu za posao koji je izazvao lavinu negativnih komentara.

Ovo su samo neki od komentara koji su “skupili” najviše lajkova.

“Jesi li ti realan? 20KM + bakšiš. Ko to ostavlja bakšiš prilikom kupovine sladolena na ulici. Zaslužuješ da ti biznis propadne druže”.
“2,5 KM po satu u centru Sarajevu. Odvratno, bezobrazno, i fuj!”
“Dabogda mu djeca radila za 20 KM”
“Gdje je ova radnja, treba je zaobilaziti u širokom krugu”
“Koji debilizam. Pa dovedeš nekog svog iz porodice i nek ti radi za te pare 8h da prokuha od vrućine i ti ga još ponižavaš. fuj”
“Sram da vas bude, nije ni čudo što djeca idu za Njemačku. I trebaju, idite iz ove države!”
“Samo da se pojavi treba joj dati 20 KM, plus rad, znači 40KM minimum. Kugle naplatite po 2 KM a njoj da date mrvice, fukare!”
“Zovni sestru nek ti rintači!”
“Pa gazda jel te stid Boga? Radi ti sam kad ti je dnevnica 20 KM”

izvor: crna-hronika

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %