Održan sastanak u četiri oka: Bakir Izetbegović se nudio Nerminu Nikšiću. Davao je sve samo da bude u vlasti!

0 0
--

Dok traju pregovori Osmorke i HDZ-a BiH oko formiranja vlasti na niovu Federacije, a zatim moguće i državnoj razini, saznajemo da je prije nekoliko dana održan sastanak između Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a BiH.

Prema informacijama Avaza sastanak je održan u četiri oka, bez prisustva delegacija ove dvije stranke. Nikšić je o sastanku upoznao članove Predsjedništva, a Izetbegović, navodno i Kolegij SDA.

Saznaje se da je Izetbegović Nikšiću ponudio da formiraju vlast SDA i SDP i usvoje programsku koaliciju. Zauzvrat, Izetbegović je ponudio da SDP BiH predloži premijera Federacije. Nezvanično, Izetbegović je ponudio tu poziciju Nerminu Nikšiću.

Međutim, SDP je s Osmorkom već krenuo u ozbiljne razgovore oko formiranja vlasti s HDZ BiH, tako da je ponuda Izetbegovića skoro pa uzaludna.

SDA zbog straha da će ostati bez vlasti sada na sve načine traži partnere i nudi pozicije, čak i premijersku. Pitanje je koga će izabrati Dragan Čović, lider HDZ-a.

Osmorka i HDZ blizu su usvajanja programske koalicije, to znači da SDA ide u opoziciju u FBiH, a moguće i na državnom nivou.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %