ODE SVE U NEDOGLED: I ćevapi će imati veću cijenu. Evo koliko će od sada koštati jedna porcija u BiH!

0 0

Val poskupljenja koji je zadesio našu zemlju očigledno neće biti lako zaustavljen. Skuplje su sve životne namirnice, a jasno je da će to prouzrokovati i više cijene nekih proizvoda iz grupe „nacionalna klasa“.

 

U banjalučkim i travničkim ugostiteljskim objektima u posljednjih nekoliko dana cijene ćevapa već su uveliko porasle. Mnogi građani neugodno su se iznenadili kada su shvatili da za svoje porcije moraju izdvojiti od marku do dvije više.

Jedno od omiljenih jela svih Bosanaca i Hercegovaca ćevapi uskoro se ni u Sarajevu neće moći kupiti po istoj cijeni. Sve je jasnije, ćevapi za ovaj narod postaju sve veći luksuz.

Prateći trendove poskupljenja svih namirnica, pljeskavice, ćevapi, a i ostala jela s roštilja, prema svemu sudeći, poskupjet će. Uzrok tome je, kazuju vlasnici ugostiteljskih objekata, rast nabavne cijene mesa, ali i ulja, povrća te cijene transporta robe.

Iako se u većini ugostiteljskih objekata u Sarajevu cijena jela s roštilja još nije promijenila, vlasnici ističu kako ovaj trend ne može biti izbjegnut.

 

Dževad Aljević, vlasnik ćevabdžinica „Zmaj“, najavio je sigurno poskupljenje svih jela upravo zbog, kako kaže, očiglednog razloga.

“Dan na dan ne liči, nestabilno je. Ukoliko se ovako nastavi, bit će poskupljenja. Bez obzira na dio naše sirovine koju koristimo, sve ostalo je poskupjelo. Sve cijene prehrambenih proizvoda sigurno će porast, ali mi ćemo se i dalje truditi da održimo naš standardni kvalitet”, rekao je Aljević.

U ćevabdžinici „Petica“, čiji je vlasnik Amar Ferhatović, ističu kako je promjena cijena neminovnost, ali da će nastojati da se ona dogodi što je kasnije moguće, piše Dnevni avaz.

“S obzirom na to kako sve cijene sirovina skaču, vjerovatno će biti neizbježno da poskupe. To nije neki pozitivan trend, podizati i mijenjati cijene. Ukoliko budemo prinuđeni da promijenimo cijene, mi ćemo probati da to sve odgodimo što je više moguće”, rekao je Ferhatović.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %