OBEĆAO I SLAGAO: Gdje je bazen koji je Novalić obećao izgraditi za Lanu Pudar? Sve je bila velika predizborna laž

0 0

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar.

Premijer entiteta Federacije BiH Fadil Novalić (Stranka demokratske akcije), četiri ministra i gradonačelnik Mostara Mario Kordić (Hrvatska demokratska zajednica) obišli su 25. avgusta 2022. lokaciju na kojoj bi se trebao graditi olimpijski bazen u tom hercegovačkom gradu.

Novalić se slikao s bageristom i naglasio kako je Vlada tog bh. entiteta izdvojila osam miliona maraka (oko 4,1 milion eura) za izgradnju. Novalić je tada rekao da “ako to ne bude dovoljno, izdvojit će još”.

Mjesecima kasnije, na gradilištu nema nijedne mašine niti radnika. Kako “napreduje” gradnja vidi se na fotografijama snimljenim 5. septembra 2022.

Sve što je obećao Fadil Novalić isto je i slagao.  Sve je bila samo predizborna priča!   Bazena nema, mašina za izgradnju nema, radnika nema i ništa se ne gradi.

Ovo je još jedna u nizu Laži i manipulacija koje nam je servirala SDA ,a preko koje će se njihovi ljudi finansijski ugraditi u projekat koji nikada neće biti izgrađen.

Svojedobno je i terorista Mulahusić hvalio ovaj projekat govoreći kako će to vlada FBiH ekspresno završiti jer je to najbolja vlada do sada.  Svi vidimo kako je to vlada ekspresno završila.

izvor: Bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %