NOVI PROBLEMI ZA SEBIJU / Senat UNSA-e oduzima joj i zvanje redovne profesorice

0 0

Direktorici KCUS-a i samoprozvanoj prvoj ženi u Bošnjaka Sebiji Izetbegović nakon poništenja zvanja magistra, po svemu sudeći bit će oduzeto i zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu univerziteta u Sarajevu.

Kako saznaje portal “Avaza”, Senat UNSA-e je predložio da se van snage stavi odluka od 29. januara 2014. godine o izboru dr. Sebije Izetbegović u zvanje redovne profesorice za predmet Ginekologija i akušerstvo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

– Imajući u vidu da se donošenjem Rješenja rektora Univerziteta u Sarajevu od 09. marta 2023. godine poništava upis imenovane u Matičnu knjigu magistranata, koja se vodi kod Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta, odnosno naučni stepen magistra nauka, a vezujući se za uvjete za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu prema propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme kada je imenovana birana u ista, utvrđuje se da imenovana ne ispunjava prethodno opisane uvjete koji su bili propisani za izbor u naučnonastavna zvanja na Univerzitetu u Sarajevu – navodi se u obrazloženju odluke u koje je portal “Avaza” imao uvid.

Ova odluka stupit će na snagu danom donošenja.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %