Novalić posjetio privatnu firmu Klas i potvrdio: Zalihe brašna i pšenice zadovoljavajuće, snabdijevanje uredno

0 0

Trebamo se sjetiti prethodne krize sa koronom kada su također bile vanredne kupovine i gužve u tržnim centrima, a kasnije se pokazalo da je to bilo bespotrebno, rekao je on

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić obišao je kompaniju Klas d.d. Sarajevo i poručio da građani nemaju razloga za zabrinutost jer postoje dovoljne zalihe pšenice i brašna, a snabdijevanje kupaca je uredno.

Rezerve pšenice i brašna su sasvim dostatne, ne samo njihove, nego i drugih mlinova. Rezerve Vlade FBiH su dostatne za višemjesečnu isporuku hrane u FBiH, za sve stanovnike i u tom smislu apeliramo na građane da ne stvaraju nepotrebne zalihe zato što će opskrba biti uredna. Naši proizvođači i Vlada Federacije BiH stoje kao garant iza svega toga – izjavio je Novalić za Fenu nakon obilaska proizvodnih pogona, te Klasovog mlina, koji je i najmoderniji mlin na Balkanu kapaciteta oko 400 tona.

Novalić je dodao da naročito apeliraju na penzionere da ne stvaraju nepotrebne zalihe i tako troše ionako nedostatna sredstva kojima raspolažu.

Posebna sjednica
– Trebamo se sjetiti prethodne krize sa koronom kada su također bile vanredne kupovine i gužve u tržnim centrima, a kasnije se pokazalo da je to bilo bespotrebno jer smo upravo sa Klasom reagirali sa dodatnih 15 hiljada tona iz Srbije po berzanskoj cijeni i time otklonili sve sumnje da će biti problema u snabdijevanju. I ovaj put će biti tako – naglasio je Novalić za Fenu.

Vlada Federacije BiH će u ponedjeljak održati posebnu sjednicu na kojoj će detaljno sagledati mogućnosti i razvoj situacije izazvane dešavanjima u Ukrajini.

izvor: avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %