NOVA DRAMA: Pet uhapšenih u Bosanskom Novom, na biralište donijeli veliku količinu popunjenih listića

0 0
--

Pet osoba uhapšeno je u Bosanskom Novom u entitetu RS zbog izborne prevare, odnosno donošenja velike količine popunjenih listića na biračko mjesto.

“Glavni tužitelj Tužilaštva BiH Milanko Kajganić, u koordinaciji s glavnim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladenom Mitrovićem, dao je naredbu MUP-u RS za lišenje slobode 5 osumnjičenih osoba koje su identificirane kao povezane s nezakonitostima u vezi s izbornom procedurom, odnosno donošenjem velike količine popunjenih izbornih listića na biračko mjesto.

‘S obzirom na to da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou države Bosne i Hercegovine, kao i entiteta, koordinirano su djelovali Tužilaštvo BiH i OJT Prijedor’, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će osobe koje su lišene slobode u zakonskom roku biti predane Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. U koordinaciji s Centralnom izbornom komisijom bit će dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu realizirao zakonit izborni proces”, javio je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.

Predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović je kazao da je jedini ozbiljniji pokušaj izborne prevare potvrđen na jednom glasačkom mjestu u selu Hozići kod Bosanskog Novog. Tamo je neko donio 350 popunjenih listića za sve nivoe vlasti, zbog čega je smijenjen birački odbor.

izvor: radiosarajevo.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %