NEVJEROVATNI PODACI VELIKOG ISTRAŽIVANJA U SUSJEDSTVU: Evo koga mladi u Srbiji najviše mrze ove narode…

0 0

U slučaju da Srbija treba izabrati između Istoka i Zapada, 53 posto ispitanih smatra da bi se njihova zemlja trebala okrenuti prema Istoku.

Veliko nacionalno sociološko istraživanje u Srbiji pokazalo je da mladi Srbi najmanje vole Bugare, Hrvate i Albance, prenosi agencija BGNES.

Istraživanje je naručila srpska omladinska organizacija Pokriv, a potpuni rezultati istraživanja bit će službeno objavljeni 12. augusta u Beogradu na Međunarodnom forumu mladih, javljaju Novinite.

Najmanje vole Bugare, Hrvate i Albance, a najviše Makedonce i Crnogorce
Na pitanje “Kakav je vaš odnos prema nacionalnim manjinama?” na listi od četiri stepena, gdje je jedan najviša ocjena, a četiri najmanja, Bugari su dobili ocjenu 2.09. Hrvati su dobili ocjenu 2.04, a iza Bugara i Hrvata nalaze se Albanci s ocjenom 2.52.

Mladi u Srbiji najviše vole Makedonce i Crnogorce pa su im dali ocjene 1.75 i 1.68. U sredini se nalaze Mađari, Rumuni i bosanska manjina.

PROTIV SANKCIJA RUSIJI
Prema istraživanju, 55 posto mladih iz Srbije je protiv uvođenja sankcija Rusiji. Njih 43 posto smatra da Srbija treba balansirati između istočnih i zapadnih zemalja. U slučaju da Srbija treba izabrati između Istoka i Zapada, 53 posto ispitanih smatra da bi se njihova zemlja trebala okrenuti prema Istoku.

Da država ne treba osuđivati Rusiju zbog agresije na Ukrajinu smatra 55 posto mladih Srba. Tek ih 18 posto smatra da Srbija treba uvesti sankcije Rusiji.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--