NEVJEROVATAN DOGAĐAJ U DOBOJU: Presreli policijsko vozilo, te izvukli muškarca i pretukli ga

0 0

S. S. i A. S. sumnjiče se za krivična djela nasilničko ponašanje i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, a P. P. za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“, saopćeno je iz PU Doboj.

“Oni su na regionalnom putu Doboj –Petrovo u mjestu Sočkovac, svojim vozilima blokirali službeno policijsko vozila sa prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje. Nakon toga je S.S. prišao vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac Z. B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koji je trebalo da bude saslušan u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo,“ pojasnila je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je dodala da su u istom momentu A. S. i P. P. otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i izvukli B. Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

“Policajac je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio osumnjičene da nastave sa udarcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su i učinili”, istakla je Kerkezova.

Povrijeđene B. Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdravlja Petrovo odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Uhapšeni su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

izvor: pressmedia

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %