Ne zezajte se sa nama: Iran poslao Izraelu fotografije i mape skladišta nuklearnog oružja

0 0

Teheran je dokumente Izraelu poslao putem jedne evropske zemlje, upozorivši ga da će ciljati skladišta i postrojenja ako Tel Aviv pokrene rat s Iranom.

Iran je poslao Izraelu “fotografije i mape izraelskih skladišta nuklearnog oružja” putem evropskog medijatora, kazao je iranski izvor za Al Jazeeru.

“Teheran je poslao Izraelu, putum jedne evropske zemlje, fotografije i mape skladišta u kojima je izraelsko nuklearno oružje”, rekao je izvor, dodajući da “većina fotografija nisu satelitski snimci”, nego snimci sa zemlje.

Ukazao je na to da je Teheran potvrdio da će ciljati ova skladišta i postrojenja ako Izrael odluči da pokrene rat s Iranom, dodajući da je Izrael ranije promijenio lokacije svojih strateških skladišta, ali su dokumenti koje je poslao Teheran uključivali i nove lokacije.

Oružane snage Irana
U ponedjeljak je iranski predsjednik Ebrahim Raisi upozorio da će se oružane snage njegove zemlje “odlučno” suprotstaviti svakom potezu Izraela usmjerenom protiv Irana.

“Cionistički entitet mora znati… pošto naše oružane snage prate svaki njegov pokret, da u slučaju da pokrene bilo kakvu akciju protiv naših ljudi naše oružane snage će ciljati centar ciononističkog entiteta”, rekao je Raisi.

Izraelski mediji objavili su srijedu da, iako su pregovori o oživljavanju nuklearnog sporazuma iz 2015. godine zastali, Izrael poziva Bijelu kuću da se suzdrži od toga da skine iransku Revolucionarnu gardu sa svoje liste terorističkih organizacija.

IZVOR: AL JAZEERA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %