“NAŠ SIN SE OŽENIO MUSLIMANKOM, KAD SAM VIDJELA KAKVO JE IME DALA UNUKU, UMALO SE NISAM ŠLOGIRALA” Čime sam to zaslužila?

0 0

Ispovijest žene čiji se sin oženio muslimankom podiglo je veliku prašinu na društvenim mrežama.

Osnivanje porodice jedan je od najvažnijih trenutaka u čovjekovom životu. Svi žele stvoriti zdravu i jaku socijalnu jedinicu. Po pravilu, muškarci i žene više vole da se udaju za nekoga iz svoje zemlje, iste nacionalnosti i vjere. Zajednička kultura, jezik, tradicija i bliskost rođaka olakšavaju proces međusobnog razumievanja. Međutim, u modernom svetu bez granica međuetnički brakovi postaju sve češći.

Čini se da su mješoviti brakovi kod nas sve prisutniji, međutim, mnogi ne mogu da se pomire sa tom činjenicom, a među njima je i jedna žena koja je svoju ispovijest podjelila na društvenim mrežama.

Naime, njen sin oženio je muslimanku, koju ona nikako nije mogla da prihvati. Njenu ispovijest, prenosimo vam u cijelosti:

“Naš sin jedinac je oženio djevojku druge vere, oženio je muslimanku i to nam je mnogo teško palo. Dugo nam je trebalo da se pomirim sa tom činjenicom, ali ni danas mi nije svejedno, tačnije svakim danom mi je sve teže.

Prije mjesec dana saznala sam da je moja snaja trudna, a kada je rekla kako će našem unuku dati ime… uh, 5 dana sam bila pod jakim sedativima. Muhamed… totalno sam van pameti, moj prvi unuk… baš mi je teško. Jučer sam smogla snage i pozvala sina da razgovaramo po tom pitanju, da mu ukažem na problem, a kada sam mu rekla da nije u redu da se dijete tako zove on mi je odbrusio da nisam normalna i da je totalno nebitno kako će se njegov sin zvati i da mi je pametnije da se molim da bude živo i zdravo.

Zaprijetio mi je ukoliko to kažem njegovoj ženi da će prekinuti svaki kontakt sa mnom. UH… kako boli, ne znam čime sam ovo zaslužila, gorzno, ali koliko sam želela da budem baka, toliko sada više ne želim, najbolje bi bilo kada bi… Bože oprosti… Bolje da nikada i ne budem baka…”, napisala je očajna žena.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %