Napad nožem u Grazu: Bosanac se zaletio na policiju sa 2 noža u rukama! Policajci su nekoliko puta pucali u napadača

0 0

U utorak navečer 44-godišnjak porijeklom iz BiH je napao policajce s dva noža. Policajci su prethodno intervenisali zbog nasilja u porodici.

Napadač je mogao biti zaustavljen samo pucanjem i teško je ozlijeđen. Istraga je u toku.

Nešto prije 2 sata ujutro, policajci su pozvani u kuću para u dobi od 41 i 44 godine zbog porodičnog spora. 41-godišnjakinja je prethodno podnijela prijavu policiji nakon što se bojala svog supruga. Ubrzo nakon toga, policajci su sreli 44-godišnjeg Bosanca na stubištu stambene zgrade. U rukama je imao dva kuhinjska noža.

Kad su policajci razgovarali s muškarcem, on je agresivno reagirao i s dva noža krenuo prema policiji. Oni su nekoliko puta glasno pozvali 44-godišnjaka da mirno stoji, što on nije zanemario. Umjesto toga, došao je vrišteći na policajce i napao policajce koji su se povlačili sve dalje i dalje.

Kao rezultat, policija je ispalila nekoliko hitaca u napadača kako bi ga zaustavila. Očigledno je 44-godišnjak zadobio povrede opasne po život. Dvojica bolničara iz policijske policije u Grazu i iz specijalne službe Policijske uprave u Grazu (“Sektor Graz”) koji su bili na dužnosti odmah su pružali prvu pomoć dok nije stigao hitni liječnik.

Čovjeka je u LKH Graz primio Crveni križ i, prema trenutnim saznanjima, stabilan je.

Žena, koja je bila zaključana u sobi u stanu, nije ozlijeđena. Daljnje istrage preuzeo je Državni ured kriminalističke policije Štajerske.

Kao što je to uobičajeno u takvim slučajevima, istražitelji iz Gornje Austrije preuzimaju kriminalistički posao u vezi s upotrebom vatrenog oružja.

 

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %