Nakon što joj je odbila liječiti dijete Sebija Izetbegović potpisala pismeno upozorenje pred otkaz Amini Smajlović: Karadžić i Mladić su poletarci za vas

0 0
--

Amina Smajlović, majka Nadin Smajlović, teško oboljele djevojčice kojoj je uskraćeno liječenje na KCUS-u objavila je da se obračun sa njenom porodicom nastavlja.

Naime, s obzirom da je Amina zaposlenica KCUS-a tvrdi da je menadžment ove ustanove, na čijem je čelu Sebija Izetbegović želi ostaviti i bez posla.

– Dirnu ti u dijete, bolesno dijete i ne daju da se liječi. Kad im se suprostaviš, odluče da ti ukinu egzistenciju, život i tako ušutkaju. Neka su Vaša djeca živa i zdrava, ali ja šutit’ neću. I ne bojim vas se! Malo vam sve do sad, pa ste i disciplinsku pred otkaz smislili. Karadžić i Mladić su poletarci, za vas, poručila je Smajlović. U dopisu koji potpisuje Izetbegović navedeni su razlozi zbog kojih se Amini Smajlović izriče disciplinska mjera Pismeno upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Podsjećamo Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 17. novembra 2022. donijelo odluku o neprovođenju istrage u slučaju djevojčice Nadin Smajlović.

Roditelji Nadin Smajlović su podnijeli krivičnu prijavu protiv ljekara i menadžmenta KCUS-a zbog nepružanja medicinske pomoći i neovlaštenog otkrivanja profesionalne tajne i nesavjesnog liječenja.

Izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %