NAJBOGATIJA BOSANKA NASLIJEDILA MILIONE OD MUŽA, PA NAŠLA 16 GODINA MLAĐEG: Fatalna Sanela se razvela od Britanca i PROFITIRALA

0 0

Najbogatija, a mnogi kažu i jedna od najljepših Bosanki je Sanela Dženkins. Ona je prije tri decenije kao izbeglica iz Bosne i Hercegovine otišla u Veliku Britaniju. U Londonu je završila studije ekonomije i informatike. Na fakultetu je upoznala budućeg supruga, 14 godina starijeg predavača Rodžera Dženkinsa. Vjenčali su se 1999. u Londonu i dobili dvoje djece.

Tokom studija Sanela je osnovala kompaniju koja se bavila pravljenjem kupaćih kostima. Vremenom je stvorila niz uspješnih kompanija i tako stečen kapital često koristila u filantropske svrhe. Zapadnoj javnosti je najpoznatija po tome što je 2009. izdala Room 23, knjigu fotografija koje je uradila Debora Anderson, a koja sadrži portrete mnogih svjetskih zvijezda.

„Možemo se seliti na kraj svijeta, kao što sam se i ja odselila, ali ne možemo pobjeći od sebe. Kultura i karakteri su duboko usađeni u nama i ne može ih promijeniti nova adresa stanovanja. Moja djeca su veoma privržena Sarajevu i cijeloj zemlji, kao da su konstantno rasli u BiH. Govore čisti bosanski jezik, tamo imaju vrlo bliske prijatelje“, rekla je Sanela, koja se sa djecom poslije razvoda preselila u Los Anđeles.

Ona je jednom prilikom pričala i kako se prilagodila životu u Londonu.

„Bogate Londonke uvijek su me gledale kao neku naručenu mladu iz istočne Evrope. Nažalost, shvatila sam, družeći se sa ‘social girls’, ako imaš veliki dijamantski prsten, razgovaraće s tobom, tako da sam nabavila dijamantski prsten. Kupio mi ga je moj dragi suprug kojeg je povrijedilo to kako su me gledali s visine.“

Njen suprug bio je bankar koji je u samo jednoj godini zaradio 75 miliona funti i sklopio unosne poslove za banku Barclays, za koju je radio, a zato što ju je izvukao iz krize, nagrađen je s 30 miliona dolara. U braku su bili 10 godina, a Sanela je iz svega izašla bogatija za 150 miliona dolara, otprilike polovinu suprugovog bogatstva, procijenjenog na 380 miliona evra. Bivši supružnici nagodili su se u procesu koji su britanski mediji nazivali najsrećnijim razvodom svih vremena. Nakon tri godine razdvojenosti Sanela i Rodžer razveli su se mirno i u prijateljskoj atmosferi, piše Tportal.

Ona je potom pronašla sreću u zagrljaju Ašera Monroa, s kojim je 2020. u 46. godini dobila treće dijete. On je 16 godina mlađi od nje, a razlika u godinama između njega i njenog sina je devet godina.

„Za ženu je jako bitno da je s muškarcem koji razumije njenu narav. Moj prvi muž bio je Englez, sada sam s Amerikancem zato što se oni ne boje jake žene. Njima to ne smeta, njima je to normalno’“, otkrila je Sanela za IN magazin.

Nakon razvoda Sanela je nastavila da se bavi preduzetništvom i humanitarnim radom. Druži se sa svjetskim facama poput Šona Pena, Eltona Džona i Sindi Kraford. Bila je dio serijala Prave domaćice sa Beverli Hilsa. Bila je na listi 500 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

najboljanarodnamuzika/press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %