Na sceni su političke igre: Milorad Dodik poklanja dio Elektroprivrede da bi dobio pomoć od Mađarske

0 0

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović gostovao je u programu BN televizije u emisiji “Izazovi” te je tvrdio da je sva predstava u Tužilaštvu BiH oko prijenosa nadležnosti politička farsa.

Kada sam pitao šta ste uradili sa predmetom “Vila” Milorada Dodika, što to Tužilaštvo nikada nije uradilo. Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa – istakao je Vukanović.

Vukanović je otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda RS i Luka Petrović (generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast – istakao je Vukanović.

Znate li što ga drži Orban? On sa njim pravi probleme, njima tobož stavlja neki veto, a onda on kaže dajte mi u izbornoj godini dogodine 15 milijardi eura da Mađarska ima, a onda će pustiti niz vodu – dodao je Vukanović.

Kaže da je papire dobio od ljudi iz Elektroprivrede…

Orban je prije tri dana objavio kako će blokirati bilo kakav pokušaj uvođenja sankcija Miloradu Dodiku te kako RS-u daje finansijsku pomoć od 100 miliona eura. Sredstva su navodno namijenjena za sektor malih i srednjih preduzeća.

Više u video prilogu RTV BN:

 

Izvor:RTV BN/avaz.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %