Na kandidata BOSS-a za parlament FBIH Fatmira Alispahića pokušan napad! Nepoznata lica mu autom prepriječila put

0 0

Povodom pokušaja napada na Fatmira Alispahića, nosioca liste Bosanske stranke za Parlament FBiH, koji se dogodio sinoć oko 22,40h, u mjestu Srednje oglasio se Mirnes Ajanović predsjednik BOSS-a. Evo šta je Ajanović u svom saopštenju izjavio:

BOSS – Bosanska stranka obavještava javnost da je u toku istraga u povodu pokušaja napada na Fatmira Alispahića, nosioca liste Bosanske stranke za Parlament FBiH, koji se dogodio sinoć oko 22,40h, u mjestu Srednje, kada se Fatmir nakon debatne emisije na Federalnoj televiziji, u društvu svoje majke, vraćao prema Tuzli.
Naime, nepoznata lica u bijelom vozilu marke „Audi“, sa xenon svjetlima od kojih je jedno bilo slabije, pratila su Fatmira od Semizovca i prepriječila mu put na parkingu kod česme i trgovine u Srednjem, na kojem je Fatmir zaustavio svoje vozilo, s ciljem da propusti lica u bijelom Audiju i zabilježi registarske tablice. No, lica nisu produžila, već su se zaustavila ispred Fatmirovog vozila, s ciljem da mu blokiraju put, ne očekujući da će Fatmir odmah okrenuti vozilo i krenuti nazad prema Vogošći, gdje je policijske organe obavijestio o ovom događaju, koji može potvrditi i snimak sigurnosne kamere sa obližnjeg objekta.
Iz sigurnosnih razloga Fatmir je u Tuzlu iz Sarajeva došao preko Zenice, a na policijskim organima ostaje da odgovore na pitanje kako je moguće da N.N. lica znaju koje vozilo trebaju početi pratiti u Semizovcu, dakle van naseljenog mjesta i daleko od studija Federalne TV, kao i iz kojeg razloga i nakon čijeg naloga, naročito zbog okolnosti da je ruta kretanja Fatmira bila dogovorena samo telefonskim putem zbog čega nije isključeno ni paraobavještajno zloupotrebljavanje telekomunikacionih operatera.
Prijetnje i pokušaji zastrašivanja na istaknutog publicistu, novinara i književnika Fatmira Alispahića traju već nekoliko mjeseci, a zbog čega i Kantonalno tužilaštvo TK već provodi istragu. Stoga javno apelujemo na nadležne istražne organe da poduzmu neophodne mjere kako bi se što prije zvanično utvrdilo iz kojeg izvora dolaze nalozi, navedene prijetnje i pokušaji zastrašivanja.
www.boss.ba | press@boss.ba
Saopštenje za javnost u povodu pokušaja napada na Fatmira Alispahića, kandidata BOSS-a, nakon debatne emisije na FTV
15. 9. 2022.
Press BOSS-a, Muamer Dedić

U zadnje vrijeme učestali su napadi članova nacionalističkih partija na opoziciju i sve ostale osobe koje misle drugačije. Fatmir je samo jedna u nizu žrtava ove nehumane politike zastrašivanja neistomišljenika.

Ostaje nam samo da vidimo šta će policijski organi učiniti povodom ovog pokušaja napada.

izvor: BiHNEWS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %