MUP TK: Izvršeni pretresi na više lokacija, 2 lica lišena slobode

0 0

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i dr., dana 20., 21. i 22.12.2021.godine izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela: više manjih i većih pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste i biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 6 digitalnih vaga, 2 pištolja, 1 automatska puška, 50 komada metaka, 2 tablete Suboxon, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji protiv lica: A.S., iz Gradačca, S.S i A.T., nastanjeni u Tuzli, A.O., iz Tuzle, N.A., iz Gradačca, A.H., iz Kalesije i A.B. iz Živinica, dok su M.H., iz Tuzle i K.Š. iz Lukavca lišeni slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

 

A,H/BHnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %