Mladić prijavio brata Harisa Zahiragića da je uperio pištolj u njega, Adi za “Avaz”: “Ma buraz, neozbiljni ste, Boga mi”!

0 0

U petak u ugostiteljskom objektu “Divan Saraj” na Baščaršiji u Sarajevu Adi Zahiragić, općinski vijećnik SDA u Starom Gradu i brat kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića, uperio je pištolj na osobu inicijala N. K., saznaje portal “Avaza”.

Riječ je o ugostiteljskom objektu koji je navodno u vlasništvu Muje Zahiragića. Zbog ovog slučaja je oštećeni podnio krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti.

Da je podnesena prijava protiv Adija Zahiragića potvrđeno je za portal “Avaza” i iz Operativnog centra MUP-a KS, ali o više detalja nisu govorili.

Adi Zahiragić sjedio sa još jednom osobom
Kako nezvanično saznaje portal “Avaza”, u ugostiteljskom objektu pored onog koji je u vlasništvu Muje Zahiragića, radi prijatelj oštećenog mladića, koji je imao probleme sa ljudima iz objekta Divan Saraj”.

Kada je to saznao N. K., on je otišao u “Divan Saraj” i tu se odvijala prava drama. N. K. je pokušao da riješi problem njegovog prijatelja razgovorom sa Mujom Zahiragićem, a nakon verbalne rasprave prišao mu je Adi Zahiragić, koji se tu nalazio sa još jednom osobom.

Adi Zahiragić je, navodno, prišao iza leđa oštećenom i izvadio pištolj.

N. K. je tada napustio ugostiteljski objekat.

Hoćete li da objavljujete nešto?
Pozvali smo i Adija Zahiragića koji se prvi put javio i rekao da ga pozovemo za 5 minuta.

Nakon 7 minuta pozvali smo ga ponovo, a tada je rekao:

– Je l’ to zgrada ovo oko Općinskog vijeća, jel’ to? Pošto u zadnje vrijeme oni šalju mailove – pitao je Zahiragić.

Kada smo mu objasnili da nije, i kada mu je postavljeno pitanje da li je tačno da je uperio pištolj muškarcu u leđa u objektu “Divan”, kazao je:

– Ma buraz, neozbiljni ste. Ja ne mogu da vjerujem… Stvarno, ovo je smiješno, Boga mi.

Kada mu je ponovljeno pitanje, bio je konkretniji:

– Nisam, nisam čuo, ponovite pitanje. Prvi put čujem u životu. Ma gospodine, prvi put čujem u životu. Neozbiljno čime se bavite, ovo je stvarno smiješno. Vidite, gospodine… Ugodna noć – nakon čega je spustio slušalicu.

Ponovo smo ga pozvali i ponovili pitanje.

– Ne znam o čemu se radi.

Na pitanje je li to njegova zvanična izjava, odgovorio je:

– Da! Ne, zvanična, šta zvanična? Hoćete li da objavljujete nešto? Šta je potvrđeno u policiji? Kako ja ne znam za to? Mislio sam da me neko šprda. Mislio sam da me neko od raje šprda. Ja sam konto da me neko žilo, da me neko loži… Ja ne znam o čemu govorite.

Na kraju nam je savjetovao “da pazimo šta pišemo”, jer je on, kako je kazao, “poprilično pravno potkovan”.

– Oprezno ovaj put – sugerirao nam je Adi Zahiragić.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %