Mirnes Ajanović u ime naroda podnio apelaciju USTAVNOM SUDU zbog zaključka Vlade KS

0 0
--

Nema odustajanja i nema predaje. Mirnes Ajanović danas je Ustavnom sudu predao apelaciju protiv zaključaka vlade KS. Kolika je snaga jednog čovjeka i borba za sve nas? Njegova djela to pokazuju na svakom koraku. Saopštenje BOSS stranke prenosimo u potpunosti.

Saopštenje za javnost

u povodu podnesene apelacije Ustavnom sudu zbog zaključka Vlade KS o obaveznoj vakcinaciji starijih građana

www.boss.ba | press@boss.ba

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio apelaciju Ustavnom sudu u ime grupe građana koja želi zaštititi svoj tjelesni integritet zbog Zaključka Vlade KS, od 06.01.2022. godine, kojim je naložena obavezna vakcinacija trećom “booster“ dozom protiv Covid-19 starijih osoba i njegovatelja u socijalnim ustanovama za zbrinjavanje starijih, populacije 60+ i osoba sa udruženim komorbiditetima. U apelaciji se ističe da je Zaključak Vlade KS direktno protivan odredbama člana II/3.a) i II/4.

Ustava BiH, jer se u istim okolnostima u kojima se nalaze vakcinisani i nevakcinisani postupa drugačije prema starijim osobama, njegovateljima te zdravstvenom kadru za šta ne postoje opravdani i na propisima zasnovani razlozi.

S obzirom da je Vlada KS obavezu vakcinacije ustanovila prema svim starijim licima od 60 godina, evidentno se krše i službena upustva pojedinih proizvođača vakcina, u kojima se navode kontraindikacije prijema vakcine kod osoba koje imaju ozbiljne hronične bolesti, historiju hipersenzitivnosti, kao i kod osoba sa aktutnim oboljenjima ili akutnim početkom hroničnog oboljenja. Vlada KS nije napravila diferencijaciju ko može, a ko ne može primiti vakcinu, iako je bila u obavezi u odnosu na upute proizvođača te je nesporno da navedeni Zaključak i po tom osnovu ugrožava javni interes, zdravstvenu i životnu sigurnost građana te je Ustavni sud BiH dužan Zaključak Vlade KS proglasiti neustavnim i naložiti njegovo ukidanje.

14. 01. 2022. Press BOSS-a, Muamer Dedić

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %