MINISTAR ODBRANE SRBIJE UPOZORAVA: “Naša vojska je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi…”

0 0

“Јedinice Vojske Srbije su u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda”, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović tokom posjete garnizonima u ta dva grada.

Stefanović je obišao pripadnike Vojske Srbije u garnizonima u Novom Pazaru i Raški, gdje je sa načelnikom generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem prisustvovao prezentaciji spremnosti pripadnika vojske da odgovori na sve postavljene zadatke i zaštiti sve građane Srbije, javlja RTS.

Poručio je da su jedinice Vojske Srbije u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda.

“Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca”, ističe on.

Stefanović ocjenjuje da predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić povlači odlične poteze u cilju deeskalacije trenutnog stanja na sjeveru Kosova.

Komentariše i pozivanje “obje strane” da se uzdrže od provokacija, koje stiže iz EU.

“Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Јarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsejdnik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati. Da je to dio organizovane kampanje”, ukazao je on.

Stefanović dodaje i da očekuje reakciju EU i Kfora, ali da je trenutno najvažnije zaštiti živote Srba.

“Drago mi je da predsjednik vodi jednu aktivnu kampanju u kojoj ne dozvoljavamo da nas iko gazi i ponižava. Drago mi je što Srbija danas ima mnogo više snage nego prethodnih decenija i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao nikoga ne provocirajući, ali, po nalogu predsjednika, biti spremni da zaštitimo svoj narod”, zaključuje Stefanović.

Obilasku ljudstva i djela najsavremenije tehnike kojima vojska raspolaže prisustvovao je i komandant kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, a održan je i sastanak sa komandatima jedinica Vojske Srbije.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %