MILORAD DODIK OTKRIO ŠTA ČEKA DA POKRENE SECESIJU: “Ako se to desi, ja ću istog trenutka proglasiti nezavisnost Republike Srpske!” (VIDEO)

0 0

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik bio je sinoć gost u programu regionalne televizije UNA, koja u regionu već nosi epitet “Dodikova televizija” zbog veze sa njegovom porodicom.

Dodik je u programu UNA TV rekao je da mu je do sada jedina neostvarena želja – samostalnost Republike Srpske. Dodao je i da je jedini strah koji ima, da mu se ne desi da ne prepozna trenutak za osamostaljenje.

“Ja samo imam jedan strah u politici, a to je da, kada se stvore uslovi za našu nezavisnost, da možda ne prespavam taj trenutak, da ga ne iskoristim. Zato ja stalno tragam, ja sam vječiti stražar na tom pitanju, stalno tragam po konstalaciji odnosa koji bi se možda poklopili u svijetu, Evropi, Americi, istog trenutka ja ću proglasiti nezavisnost ako se to desi”, rekao je Dodik.

Dodik je komentarisao i koncept građanskog uređenja koji zagovaraju probosanske stranke.

“Koncept građanskog uređenja, koji zagovara veliki broj političara iz Sarajeva, znači da ne postoje Srbi već Bosanci, meni to nije prihvatljivo”, poručio je Dodik.

Kaže da suprotstavljanje Njemačkoj nije hir, nego djelovanje u skladu sa zakonom.

“Oni nas smatraju ljudima nižeg reda. Kažu Dodik se nepotrebno suprotstavlja Njemačkoj. Apsolutno nije nepotrebno. Oni su već prije godinu i nešto počeli da govore problem je Dodik zato što je nisam pristao. Ja nisam pristao na Christiana Schmidta bez odluke Savjeta bezbjednosti UN. Pa su oni mene u to vrijeme molili, zvao je mene onda i Schmidt prije nego što je imenovan da ja njega prihvatim. Kažem ja samo pod uslovom da te imenuje Savjet bezbjednosti, ako to ne bude nemoj dolaziti”, rekao je Dodik.

Komentarišući svoju političku karijeru, rekao je da bi sve isto radio. Jedino što se promjenilo je početničko povjerenje prema Međunarodnoj zajednici.

O odnosima sa Rusijom kaže da je za Republiku Srpsko važan odnos sa jednom takvom velesilom.

“U ovoj konstalaciji odnosa, u kojoj se pokušava satanizovati Rusija mi smo se opredijelli da budemo neutralni i ne uvodimo sankcije i Rusija to cijeni”, rekao je Dodik.
“Lakše je meni protiv njih dvojice, nego njima protiv mene”

Komentarišući odnose u Predsjedništvu BiH Dodik kaže, iako svjestan da u startu, o čemu god se radilo, ima dva glasa protiv, da je njemu lakše protiv drugih dvojice nego njima protv njega.

Rekao je da se članovi Predsjedništva između sebe ne pozdravljaju, da sjednice i počinju i završavaju bez pozdrava.
“Najteži protivkandidat svima sam ja”

Komentarišući predstojeće izbore opoziciju je nazvao anemičnom, a o svojim protivkandidatima kaže: “Ne komentarišem svoje protivkandidate, svako ima pravo da se kandiduje. Znam da sam svima najteži protivkandidat ja”.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %