Mijatović o snimku iz Priboja: Očekujem izvinjenje Beograda

0 0

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović osudio je skandalozni videosnimak na kojem srbijanski policajci pozivaju na novi genocid u Srebrenici.
“Oj Pazaru, novi Vukovaru, oj Sjenice, nova Srebrenice”, sramotne su riječi pjesme koju su pjevali policajci u Priboju tokom novogodišnje proslave, na videosnimku koji se jučer pojavio na društvenim mrežama.

“Oj, Srbijo, hoćemo li naprijed više”, započeo je svoj Facebook status Mijatović, posvećen ovom gnusnom činu iz susjedne nam zemlje.

“Nažalost, u 2022. na Balkanu još živimo u fašizmu. To pokazuje koliko smo svi kiksali kao društvo. I ovaj odvratni događaj zapravo pokazuje zašto se još dugo nećemo naći u EU.

Ja neću da prihvatim tezu da su ovi bolesnici Srbija, ali kad vidimo ovo i kada vidim izjave poput Vulinovih i Dačićevih, mogu samo da kažem da se Srbija kao društvo nalazi u ozbiljnom problemu i fašizmu.

Nažalost, ima toga i kod nas u BiH i moramo biti svjesni toga. Ovo je sve rezultat klice zla iz 90-ih koja je još prisutna uz nakaradni obrazovni sistem kao i poremećeni sistem vrijednosti u kome živimo.

Ono što je pored očitog fašizma poruka ovog događaja jeste da nas ovakve pojave vraćaju u srednji vijek, ovakvi Srbima žele da budu ubice i da je biti Srbin u stvari imati konja i pištolj (dorat crni i devetka duga).

Ovo je civilizacijsko dno. Očekujem izvinjenje i reakciju zvaničnog Beograda kao i sankcionisanje vinovnika ovog događaja, upravo shodno tome zvanični Beograd će pokazati da li postoji razlika u odnosu na Miloševićev režim iz 90-ih”, napisao je Mijatović.

 

 

 

 

bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %