Mateja Periša nema već osmi dan: Svi traže nestalog mladića

0 0

Osmi je dan kako je u Beogradu nestao Matej Periš (27) iz Splita.

Jučer su se na Savi i okolici tzv. Beton hale mogli vidjeti policijski čamci i policajci koji patroliraju uz obalu. Uz ogradu ovoga kompleksa bili su i policajci s policijskim psom koji je pretraživao okolinu. Srbijanski mediji prenijeli su kako je pretraženo cijelo korito rijeke Save do ušća te da nisu pronašli ništa, piše Večernji list.

Policija se još nije oglasila oko nekih informacija koje su mediji prenijeli pa se tako ništa ne zna o pronađenim dokazima, snimcima, izjavi taksista u čiji je taksi Matej probao ući. Za srbijanske medije predsjednik Sindikata policije Srbije Veljko Mijailović rekao kako je policija tokom pretrage apartmana u kojem su bili odsjeli Matej i njegovi prijatelji, kao i kombiju kojim s doputovali u Beograd, pronašla tragove opijata.

Pojašnjeno je i kako su na snimcima na kojima se vidi da neko trči ulicama Beograda, a na kojima je kako se sumnja Matej, zapravo dva mladića. Jedan od njih je Matej, a drugi je mladić iza kojega se kretala i djevojka u bijelom. U povodu slučaja nestaloga Mateja Periša i brojnih informacija koje se plasiraju u medijima oglasio se i viši javni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović, koji je rekao kako će o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske službene informacije davati samo MUP Srbije i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

U Beogradu je i dalje Matejev otac Nenad Periš. Matej je podsjetimo nestao u noći s četvrtka 30. decembra na petak 31. decembra 2021. godine u Beogradu. Nestanak policiji prijavljen je 31. decembra.

Matej je zadnji put viđen uz rijeku Savu oko kluba Gotik. U klubu je bio sa svojih šest prijatelja u noći s četvrtka na petak, a koji su u petak njegov nestanak prijavili policiji.

Večernji list je stupio u kontakt s jednim od najbližih Matejevih prijatelja. Riječ je o 29-godišnjem Splićaninu koji s Perišem dugi niz godina radi kao skiper i upućen je u dio detalja te kobne beogradske noći.

– Matej i ostatak ekipe bili su na večeri u jednom beogradskom restoranu tog popodneva. Vidio sam slike s večere. Tada su već, vjerojatno, bili pripiti. Nakon toga otišli su u klub Gotik i tada se dogodio taj misterij pun rupa. Ono što pouzdano znam od ljudi koji su bili tamo jest da je u klubu bila i jedna ekipa iz Zadra. Poznato je da su Splićani i Zadrani veliki prijatelji i da su i jedni i drugi u Srbiji dobrodošli. Oni su se međusobno častili i družili. Međutim, u jednom je trenutku došlo do incidenta između dvije ekipe, a mislim da je s tim povezana i jedna djevojka. Matej i prijatelji pili su “Jameson” i “Black Johnnie Walker”. U jednom je trenutku Matej odlučio bocom “Walkera” počastiti ekipu, ali problem je nastao oko zbrajanja računa. Tu se ne može znati tačna istina, ali čuo sam iz prve ruke za priču prema kojoj su konobari preračunali iznos i pokušali naplatiti višestruko veći iznos. Tu je došlo do verbalne prepirke s konobarima, a navodno su Splićani i Zadrani jedni drugima u tom haosu nešto počeli predbacivati. Ko zna kakve su sve riječi tada pale i kome je “pala roleta na oči”. Nakon toga u priču su se uključili redari i Matej panično izlazi iz kluba – ispričao je Matejev prijatelj za Večernji.

 

 

Izvor: avaz.ba/bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %