Ma da li je moguće? Gejts i Soroš žele kupiti proizvođača testova na koronavirus i kako kažu pomoći globalnom jugu planete

0 0
--

Konzorcij multimilijardera Bila Gejtsa (Bill Gates) i Džordža Sorosa (George) ima u planu kupiti britanskog proizvođača testova na koronavirus Mologic.

Naveli su da žele omogućiti da najsavremenija medicinska tehnologija bude dostupna širom svijeta. Oni su predstavili inicijtivu, a kao razlog je naveden razvoj medicinske tehnologije po cijeloj planeti.

Tehnologija koju spomenuta Mologic koristi za proizvodnju testova na koronavirus može se koristiti i u proizvodnji testova na dengu, bilharziju, kao i riječnu sljepoću.

Kako je navedeno, Globalni pristup zdravlju (GAH), kako se naziva njihov konzorcij, će investirati 41 milion dolara u britansku kompaniju.

“Forbes” prenosi da Soros i Gejts žele pomoći globalnom jugu planete, kojem pripadaju Južna Amerika, Azija, Afrika i Okeanija, za koju inače mnogi strahuju da će biti zapostavljeni u procesu vakcinacije i testiranja, dok je jasno drugačija slika na Zapadu.

Inače, Mologic je osnovan 2003. kao laboratorij za tržišno orijentisana medicinska istraživanja i inovacije, a osnovali su ga Mark Dejvis (Davis) i njegov otac Pol (Paul). Pol Dejvis je bio glavni naučnik, a proslavio se inovacijom “clearblue” testa na trudnoću koji je u upotrebi od 1988. godine.

izvor: avaz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %